Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря18072018

Брой 141, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67065 BGN1 GBP = 2.20437 BGN1 CHF = 1.67911 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Крадци с брадви обраха бижута за 4,5 млн евро от парижкия хотел “Риц“

Крадци с брадви обраха бижута за 4,5 млн евро от парижкия хотел “Риц“

Крадци, въоръжени с брадви, отмък­наха бижута за милиони евро от магазин в прочутия парижки хотел “Риц“. Трима от петимата мъже проник­нали в лук­соз­ния хотел в къс­ния следобед в сряда през зад­ния вход, съоб­щиха източ­ници от силите на реда. Били с качулки и ръкавици, въоръжени с пис­толети и изпол­з­вали брадви, за да счупят стък­лените вит­рини с бижута в глав­ното фоайе. Двамата им съучас­т­ници чакали отвън. Отк­рад­натите скъпоцен­ности се оценяват на 4,5 млн. евро (5,38 млн. долара).

Трима от бан­дитите са задър­жани, останалите двама все още се издир­ват, съобщи минис­търът на вът­реш­ните работи Жерар Колон. Част от пляч­ката е намерена — бижутата се пръс­нали при залавянето на тримата. Според източ­ника на френ­с­ката аген­ция тримата взлома­джии се опитали да напус­нат “Риц“ отново през зад­ния вход, но вратата вече била блокирана. Тогава те подали пляч­ката през един прозорец на своите помагачи. Един от двамата избягал с кола, другият — с мотоцик­лет, като изпус­нал сак с още една част от отк­рад­натото — бижута и часов­ници.

Хотел “Риц“ в Париж е отк­рит през 1898 г. и е пър­вият във френ­с­ката столица, който нав­ремето пред­лагал елек­т­ричес­тво на всички етажи и бани в стаите. Някога дом на мод­ната икона Коко Шанел и писателя Мар­сел Пруст, хотелът е любимо място за по питие и на американ­с­кия писател Ърнест Хемин­гуей. Раз­положен близо до площад “Ван­дом“ в цен­търа на Париж, хотелът е заобиколен от лук­созни и бижутерийни магазини в район, който през пос­лед­ните години бе арена на зрелищни обири.

България

Икономика

Ако душата на Странджа плаче, разумът става жалък

Ако душата на Стран­джа плаче, разумът става жалък

Душата на Стран­джа е по-велика от всички дирек­тиви, анализи, преценки и дейс­т­вия на админис­т­рацията. Защо БАБХ я пренеб­регна? Защото работи …

Прочети още:

Loading...

Култура

Продадоха компанията на Уинстийн

Продадоха ком­панията на Уин­с­тийн

Ком­пания на скан­дал­ния продуцент Харви Уайн­с­тийн, който бе забър­кан в скан­дали за сек­суално насилие над 50 жени, беше продадена, след като о…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Земеделие

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

И премиерът Бойко Борисов носи лична отговорност за случилото се с чумата по животните, категорична е Корнелия Нинова

„Искаме остав­ката на ми…

Прочети още:

Loading...