Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон21052018

Брой 98, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.65678 BGN1 GBP = 2.23907 BGN1 CHF = 1.65482 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Групата Лима призова Венецуела да смени датата на изборите

Групата Лима призова Венецуела да смени датата на изборите

Минис­т­рите на вън­ш­ните работи на Групата Лима, обединяваща 14 предимно латиноамерикан­ски страни, призоваха правител­с­т­вото на Венецуела да изготви нов избирателен график. Призивът бе отп­равен след извън­редно заседание на дип­ломатите, пос­ветено на пред­с­роч­ните президен­т­ски избори във Венецуела, нас­рочени за 22 април. Не може да има чес­тни и справед­ливи избори без пъл­ното учас­тие в тях на всички политически пар­тии, се казва в дек­ларация на минис­т­рите.

Президен­тът на Венецуела Николас Мадуро ще се бори за нов президен­т­ски ман­дат. Притес­нени от измами на изборите трите основни опозиционни политически пар­тии се колебаят дали да учас­т­ват във вота. ЕС и Колум­бия вече обявиха, че няма да приз­наят резул­татите от тези избори.

Групата Лима обединява Чили, Аржен­тина, Бразилия, Канада, Колум­бия, Коста Рика, Гватемала, Хон­дурас, Мек­сико, Панама, Параг­вай, Боливия, Гвияна и Перу. Тя бе съз­дадена през август м. г., за да призове правител­с­т­вото на Венецуела да извърши демок­ратични реформи, да освободи политичес­ките зат­вор­ници и да раз­реши на чужди организации да предос­тавят помощ на венецуел­ците, живеещи в тежка икономическа и продовол­с­т­вена криза. Заради кризата хиляди венецуелци напус­кат страната.

Същев­ременно влас­тите на Перу оттег­лиха поканата към президента на Венецуела за учас­тие в срещата на върха на американ­с­ките дър­жави, която ще се със­тои в Лима на 13 и 14 април.

България

Музикантите от БНР посрещат евролидерите с протестен концерт

Музикан­тите от БНР пос­рещат евролидерите с протес­тен кон­церт

Неп­ред­видено събитие стана част от кул­тур­ната прог­рама за бъл­гар­с­кото европ­ред­седател­с­тво – протес­тен кон­церт пред НДК, съобщи Би Ти Ви. Про…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Жельо Бойчев: Сделката на “Инерком“ е нагледен пример как функционира властта у нас

Жельо Бой­чев: Сдел­ката на “Инер­ком“ е наг­леден пример как фун­к­ционира властта у нас

„Или Стоян Мав­родиев да си подаде остав­ката, или оставка на минис­търа на икономиката“, категоричен е зам.-председателят на ПГ на „БСП за Бъл…

Прочети още:

Loading...

Култура

Кирил Мескин с вернисаж в галерия Арте

Кирил Мес­кин с вер­нисаж в галерия Арте

Майсторът на камъка Мескин ще ни покаже творбите си от 23 май до 8 юни в Арте

Отк­риването е на 23 май от 18.00 до 20.00 .

„Специално за деня н…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие