Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон21052018

Брой 98, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.65678 BGN1 GBP = 2.23907 BGN1 CHF = 1.65482 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Русия подготвя законопроект за частните военни компании

Русия подготвя законопроект за частните военни компании

Високопос­тавен руски депутат съобщи вчера, че се под­готвя законоп­роект, който да регулира дей­ността на час­т­ните военни ком­пании в Русия, предаде АП. По думите на о.з. ген. Владимир Шаманов, пред­седател на комисията по отб­рана към Дър­жав­ната дума, въп­росът се обсъжда на екс­пер­тно ниво в комисията. Той добави, че депутати от “Справед­лива Русия“ вече са изп­ратили за оценка от правител­с­т­вото законоп­роект за час­т­ните военни ком­пании.

В медиите се появиха съоб­щения, че руски наем­ници са се сражавали в редиците на проп­равител­с­т­вените сили, нап­ред­ващи към пет­рол­ните полета в сирийс­ката провин­ция Дейр аз Зур под кон­т­рола на под­к­репяните от САЩ Сирийски демок­ратични сили. Офан­зивата на проп­равител­с­т­вените сили е била спряна от удари на американ­с­ката авиация на 7 фев­руари. Приятели и активисти пот­вър­диха смъртта на най-малко четирима руски граж­дани там. Официален Вашин­г­тон и Мос­ква заявиха, че нямат данни за руски жер­тви.

По думите на зам.-председателя на пар­ламен­тар­ната група на “Справед­лива Русия“ Михаил Емелянов, съоб­щенията за гибелта на рус­наци в Дейр аз Зур свидетел­с­т­ват, че е необ­ходим “дър­жавен под­ход“, защото час­т­ните военни ком­пании “са вече реал­ност“. “За да не гадаем как и какво, още повече ако това засяга живота и здравето на нашите граж­дани, дър­жавата трябва да влияе на тези процеси по най-непосредствен начин“, зак­лючи Емелянов.

България

Музикантите от БНР посрещат евролидерите с протестен концерт

Музикан­тите от БНР пос­рещат евролидерите с протес­тен кон­церт

Неп­ред­видено събитие стана част от кул­тур­ната прог­рама за бъл­гар­с­кото европ­ред­седател­с­тво – протес­тен кон­церт пред НДК, съобщи Би Ти Ви. Про…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Жельо Бойчев: Сделката на “Инерком“ е нагледен пример как функционира властта у нас

Жельо Бой­чев: Сдел­ката на “Инер­ком“ е наг­леден пример как фун­к­ционира властта у нас

„Или Стоян Мав­родиев да си подаде остав­ката, или оставка на минис­търа на икономиката“, категоричен е зам.-председателят на ПГ на „БСП за Бъл…

Прочети още:

Loading...

Култура

Кирил Мескин с вернисаж в галерия Арте

Кирил Мес­кин с вер­нисаж в галерия Арте

Майсторът на камъка Мескин ще ни покаже творбите си от 23 май до 8 юни в Арте

Отк­риването е на 23 май от 18.00 до 20.00 .

„Специално за деня н…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие