Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря18072018

Брой 140, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67065 BGN1 GBP = 2.20437 BGN1 CHF = 1.67911 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Палестинският премиер оцеля при атентат в Газа

Палестинският премиер оцеля при атентат в Газа

Палестинският премиер оцеля при атентат в Газа

Екс­п­лозия избухна при преминаването на кор­тежа на палес­тин­с­кия премиер Рами Хам­дала в ивицата Газа, пораж­дайки подоз­рения за покушение. Премиерът е нав­редим, но палес­тин­с­ката автономна власт побърза да обвини екс­т­ремис­тите от Газа в опит за убийс­тво, предаде АП. Причината за взрива засега не е установена.

Шефът на палес­тин­с­кото разуз­наване Маджид Фарадж, който е бил в кор­тежа, също е нев­редими, съобщи за АФП източ­ник от силите за сигур­ност, член на делегацията. Седем души са ранени. Три от колите в кон­воя са с избити прозорци, една от вратите на една от тях има следи от кръв, показаха телевизионни репор­тажи от мяс­тото на събитието.

Визитата на премиера на палес­тин­с­ката автономна власт, дейс­т­ващ на Запад­ния бряг, е рядко събитие за Газа. Той прис­тигна в управ­лявания от Хамас анк­лав за отк­риването на отдавна очак­вана водоп­речис­т­вателна стан­ция. Светов­ната банка, ЕС и европейски правител­с­тва дадоха близо 75 млн. долара за финан­сиране на проекта. След като Хамас отне кон­т­рола над Газа от палес­тин­с­ката власт през 2007 г. и пос­ледва израелско-египетската блокада на ивицата, раз­лични спънки, както и недос­тигът на елек­т­роенер­гия забави реализирането на проекта с четири години.

България

Икономика

Ако душата на Странджа плаче, разумът става жалък

Ако душата на Стран­джа плаче, разумът става жалък

Душата на Стран­джа е по-велика от всички дирек­тиви, анализи, преценки и дейс­т­вия на админис­т­рацията. Защо БАБХ я пренеб­регна? Защото работи …

Прочети още:

Loading...

Култура

Продадоха компанията на Уинстийн

Продадоха ком­панията на Уин­с­тийн

Ком­пания на скан­дал­ния продуцент Харви Уайн­с­тийн, който бе забър­кан в скан­дали за сек­суално насилие над 50 жени, беше продадена, след като о…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Земеделие

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

И премиерът Бойко Борисов носи лична отговорност за случилото се с чумата по животните, категорична е Корнелия Нинова

„Искаме остав­ката на ми…

Прочети още:

Loading...