Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря18072018

Брой 141, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67065 BGN1 GBP = 2.20437 BGN1 CHF = 1.67911 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Тръмп е морално неспособен да бъде президент, твърди ексшефът на ФБР

Тръмп е морално неспособен да бъде президент, твърди ексшефът на ФБР

Тръмп е морално неспособен да бъде президент, твърди ексшефът на ФБР

Коми: Държавният глава се държи с жените като към “парчета месо“

Президен­тът Доналд Тръмп е “морално нес­пособен“ да ръководи САЩ. Въз­можно е Русия да има ком­п­рометиращи материали срещу него и в дейс­т­вията му има извес­тни приз­наци за въз­п­репят­с­т­ване на правосъдието, заяви бив­шият дирек­тор на ФБР Джеймс Коми в интервю за телевизия Ей Би Си, цитирано от АП.

“Не вяр­вам на тези истории, според които Тръмп страдал от умс­т­вена недос­татъч­ност или че бил в пър­вия стадий на демен­цията“, заяви Коми, който бе увол­нен от Тръмп през май 2017 г.

“Не смятам, че Тръмп е медицин­ски неп­ригоден. Смятам, че той е морално нес­пособен да бъде президент“, заяви бив­шият дирек­тор на ФБР. Той изрази пред Ей Би Си убеж­дение, че е бил увол­нен заради раз­с­лед­ването за пред­полагаема руска намеса в президен­т­с­ките избори в САЩ през 2016 г.

Интер­вюто беше по повод пуб­ликуването на новата книга на Коми “Висша лоял­ност“, в която той пред­с­тавя своята вер­сия за събитията около увол­нението си, раз­с­лед­ването на пред­полагаемата руска намеса в изборите в САЩ и имей­лите на Хилари Клин­тън.

В книгата си Коми срав­нява Тръмп с бос на мафията и заявява, че начинът, по който той ръководи САЩ, се базира на егото му и на лична лоял­ност.

До увол­нението си през май миналата година Коми водеше раз­с­лед­ването за евен­туални връзки между Русия и предиз­бор­ния екип на Тръмп. Бив­шият дирек­тор на ФБР определи като стъпис­ваща идеята, че Русия може да има ком­п­рометираща инфор­мация за американ­ски президент, но добави, че в случая с Тръмп не може да изк­лючи тази въз­мож­ност.

Според Коми президен­тът на САЩ “трябва да вдъхва рес­пект и да изповядва цен­нос­тите, които са в сър­цето на нашата страна“.

“Най-важната от тези морални цен­ности е истината, а този президент не е способен да го нап­рави“, под­черта бив­шият шеф на ФБР. Освен това Коми заяви, че според него Тръмп се отнася към жените като към “пар­чета месо“.

България

Икономика

Ако душата на Странджа плаче, разумът става жалък

Ако душата на Стран­джа плаче, разумът става жалък

Душата на Стран­джа е по-велика от всички дирек­тиви, анализи, преценки и дейс­т­вия на админис­т­рацията. Защо БАБХ я пренеб­регна? Защото работи …

Прочети още:

Loading...

Култура

Продадоха компанията на Уинстийн

Продадоха ком­панията на Уин­с­тийн

Ком­пания на скан­дал­ния продуцент Харви Уайн­с­тийн, който бе забър­кан в скан­дали за сек­суално насилие над 50 жени, беше продадена, след като о…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Земеделие

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

И премиерът Бойко Борисов носи лична отговорност за случилото се с чумата по животните, категорична е Корнелия Нинова

„Искаме остав­ката на ми…

Прочети още:

Loading...