Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон20082018

Брой 163, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.717 BGN1 GBP = 2.18346 BGN1 CHF = 1.72502 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Столтенберг: Диалогът между НАТО и Русия е възможен

Столтенберг: Диалогът между НАТО и Русия е възможен

Укреп­ването на връз­ките на НАТО с Русия е въз­можно и трябва да се тър­сят начини за установяване на диалог с нея, заяви генерал­ният сек­ретар на алианса Йенс Стол­тен­берг в интервю за френ­с­кия в. “Фигаро“.

Русия остава наш съсед и искаме в отношенията с нея да не се стига до нова Студена война, нито до нова над­п­ревара във въоръжаването. Продъл­жаваме да се стремим към диалог с Русия, тъй като смятаме, че той е въз­можен. Лично се убедих в това, докато бях премиер на Нор­вегия, каза Стол­тен­берг. Той изтъкна, че отношенията с Русия трябва да се подоб­рят и да се тър­сят начини за намаляване на риска от инциденти, които при сегаш­ното нап­режение може да доведат до въз­ник­ване на опасни ситуации.

Русия засилва позициите си и модер­низира в значителни мащаби въоръжените си сили и по-специално ядрения си потен­циал, отбеляза шефът на НАТО. Наред с това Стол­тен­берг отново се изказа критично за присъединяването на Крим към Русия, за пред­полагаемите кибератаки и хиб­ридни дейс­т­вия на Русия, целящи “да отс­лабят демок­ратич­ните инс­титуции на Запада“. НАТО отвърна на това пропор­ционално, укреп­вайки колек­тив­ната отб­рана, каза Стол­тен­берг.

България

Икономика

Култура

Историята на мулан оживява на голям екран

Историята на мулан оживява на голям екран

Дисни показа за пръв път как ще изг­лежда “живата“ Мулан в игрален филм, чиито снимки запоз­наха в понедел­ник. Студиото прави римейк на популя…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Треньорът на Кариана нахлу на терена и удари рефер

Треньорът на Кариана нахлу на терена и удари рефер

Нервите на Атанас Джамбазки не издържаха, полицаи го изведоха от стадиона

Нер­вите на старши треньора на Кариана (Ерден) Атанас Джам­базки не и…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Фермери: МЗХ и ДФЗ да звънят от един национален номер на стопаните

Фер­мери: МЗХ и ДФЗ да звънят от един национален номер на стопаните

Да има единен национален телефон, от който инс­титуциите да се свър­з­ват с земедел­с­ките производители,предлагат топани. Причината е стар­тиране…

Прочети още:

Loading...