Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря16012019

Брой 264, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.71204 BGN1 GBP = 2.19694 BGN1 CHF = 1.73605 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Георге Иванов „изгони” премиера и външния министър след 2-минутна среща

Георге Иванов „изгони” премиера и външния министър след 2-минутна среща

Георге Иванов „изгони” премиера и външния министър след 2-минутна среща

Президентът на Македония Георге Иванов вчера „изгони” от от резиденцията Водно Зоран Заев и Никола Димитров след среща, продължила 120 сек. Премиерът и министърът на външните работи трябваше да информират държавния глава за пробива в преговорите с Гърция за името „Република Северна Македония.

Иванов е попитал Заев и Димитров дали имат писмено споразумение с Гърция. След като е получил утвърдителен отговор, Иванов е казал на Заев и Димитров, че не е необходимо срещата да продължи, поясниха източници, цитирани от “Фокус“. След това Иванов е напуснал стаята, отказвайки да чуе какво се съдържа в договора за новото име на Македония.

Президентът Иванов е на мнение, че договорът с Гърция не трябва да предвижда промяна на конституцията, а договореното трябва да бъде в съответствие с македонската конституция. След като прекъсна срещата със Заев и Димитров, държавният глава обяви, че ще направи обръщение към гражданите на страната, предава излъчващият на албански език скопски телевизионен канал „Алсат-М“.

България

Икономика

Култура

Спорт

Земеделие