Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед26052019

Брой 98, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.75081 BGN ↓ 1 GBP = 2.21548 BGN ↓ 1 CHF = 1.73821 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Георге Иванов „изгони” премиера и външния министър след 2-минутна среща

Георге Иванов „изгони” премиера и външния министър след 2-минутна среща

Георге Иванов „изгони” премиера и външния министър след 2-минутна среща

Президентът на Македония Георге Иванов вчера „изгони” от от резиденцията Водно Зоран Заев и Никола Димитров след среща, продължила 120 сек. Премиерът и министърът на външните работи трябваше да информират държавния глава за пробива в преговорите с Гърция за името „Република Северна Македония.

Иванов е попитал Заев и Димитров дали имат писмено споразумение с Гърция. След като е получил утвърдителен отговор, Иванов е казал на Заев и Димитров, че не е необходимо срещата да продължи, поясниха източници, цитирани от “Фокус“. След това Иванов е напуснал стаята, отказвайки да чуе какво се съдържа в договора за новото име на Македония.

Президентът Иванов е на мнение, че договорът с Гърция не трябва да предвижда промяна на конституцията, а договореното трябва да бъде в съответствие с македонската конституция. След като прекъсна срещата със Заев и Димитров, държавният глава обяви, че ще направи обръщение към гражданите на страната, предава излъчващият на албански език скопски телевизионен канал „Алсат-М“.

България

Икономика

Булевард за 120 млн. лева във Варна се превърна във водопад

Булевард за 120 млн. лева във Варна се превърна във водопад

Двуетажно кръстовище на пътното съоръжгение пропадна часове, след като премиерът похвали качеството му, без да има акт 16

Проливен дъжд с гра...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Земеделие

Защо поскъпва пшеницата на световния пазар?

Прогнозите за производството на пшеница в двете световни суперсили САЩ и Русия спряха свободното падане на цените и обърнаха посоката към по...

Прочети още:

Loading...