Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет21062018

Брой 121, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68926 BGN1 GBP = 2.22562 BGN1 CHF = 1.69527 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Тръмп: Срещата на върха с Ким допринесе за избягване на ядрена катастрофа

Тръмп: Срещата на върха с Ким допринесе за избягване на ядрена катастрофа

Тръмп: Срещата на върха с Ким допринесе за избягване на ядрена катастрофа

Китай подкрепя решението на САЩ да се спрат военните учения на Корейския полуостров

Без­п­рецеден­т­ната среща на върха със север­нокорейс­кия лидер Ким Чен-ун в Син­гапур доп­ринесе за избяг­ването на ядрена катас­т­рофа, заяви президен­тът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от АФП.

“Искам да благодаря на Пред­седателя (на Дър­жав­ния съвет на КНДР) Ким, че нап­рави пър­вата решителна крачка по пътя към светло ново бъдеще за своя народ. Нашата без­п­рецеден­тна среща — пър­вата между американ­ски президент и лидер на Северна Корея — доказва, че реал­ните промени са въз­можни!, написа Тръмп в Туитър.

“Светът значително се отдалечи от потен­циална ядрена катас­т­рофа! Повече никакви изс­т­рел­вания на ракети, ядрени изс­лед­вания или тес­тове! Залож­ниците се завър­наха у дома при семейс­т­вата си. Благодаря на Пред­седателя Ким, нашият ден заедно бе исторически!“, написа Тръмп в друг туит. “Няма граница за това, че което Северна Корея може да пос­тигне, когато се откаже от ядреното си оръжие и се включи в тър­говията и взаимодейс­т­вието със света. Пред­седателят Ким има въз­мож­ността да влезе в историята като лидер, който положи началото на прек­расна нова ера на сигур­ност и благоден­с­т­вие за своите граж­дани“, добави Тръмп в друг туит.

Тръмп заяви в интервю за Фокс нюз, че САЩ няма да водят съв­мес­тни военни учения с Южна Корея докато Северна Корея доб­росъвес­тно преговаря по денук­леаризацията си, предаде Рой­терс.

На въп­рос за евен­туал­ната визита на Ким Чен-ун в САЩ Тръмп каза, че в под­ходящото време север­нокорейс­кият лидер “абсолютно ще дойде в Белия дом“. В друга част от интер­вюто Тръмп заяви, че Ким “притежава много добри лични качес­тва“. “Той е забавен и много, много умен. Той е отличен преговарящ. Чудесно се спогодихме“ от самото начало на срещата на върха в Син­гапур, заяви Тръмп.

Китай заяви, че под­к­репя решението на президента на САЩ Доналд Тръмп САЩ да спрат воен­ните учения на Корейс­кия полуос­т­ров. Това решение показва прак­тич­ността на китайс­кото пред­ложение за така нареченото “двойно зам­разяване“, заяви говорител на китайс­кото минис­тер­с­тво на вън­ш­ните работи на редовен брифинг в Пекин.

Китай беше пред­ложил фор­мула, наричана “двойно зам­разяване“. Това означава Северна Корея да зам­рази ядрените и ракет­ните изпитания, а Южна Корея и САЩ да зам­разят воен­ните учения, за да може да започ­нат преговори.

България

Икономика

Култура

Спорт

Сеп Блатер прис­тигна в Мос­ква

Бив­шият президент на ФИФАСеп Блатер прис­тигна в Мос­ква, за да наб­людава мачовете от Мон­диал 2018. Oчак­ванията са Блатер да остане няколко дн…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Проектът на ЕК е за 81 250 евро максимален таван на плащанията

Проек­тът на ЕК е за 81 250 евро мак­симален таван на плащанията

Предвижда се междинни нива за намаляване на субсидиите в диапазона между 60 000 и 100 000 евро

Проек­тът на Европейс­ката комисия (ЕК) за пониж…

Прочети още:

Loading...