Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб18082018

Брой 162, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72017 BGN1 GBP = 2.18533 BGN1 CHF = 1.73098 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Тръмп: Срещата на върха с Ким допринесе за избягване на ядрена катастрофа

Тръмп: Срещата на върха с Ким допринесе за избягване на ядрена катастрофа

Тръмп: Срещата на върха с Ким допринесе за избягване на ядрена катастрофа

Китай подкрепя решението на САЩ да се спрат военните учения на Корейския полуостров

Без­п­рецеден­т­ната среща на върха със север­нокорейс­кия лидер Ким Чен-ун в Син­гапур доп­ринесе за избяг­ването на ядрена катас­т­рофа, заяви президен­тът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от АФП.

“Искам да благодаря на Пред­седателя (на Дър­жав­ния съвет на КНДР) Ким, че нап­рави пър­вата решителна крачка по пътя към светло ново бъдеще за своя народ. Нашата без­п­рецеден­тна среща — пър­вата между американ­ски президент и лидер на Северна Корея — доказва, че реал­ните промени са въз­можни!, написа Тръмп в Туитър.

“Светът значително се отдалечи от потен­циална ядрена катас­т­рофа! Повече никакви изс­т­рел­вания на ракети, ядрени изс­лед­вания или тес­тове! Залож­ниците се завър­наха у дома при семейс­т­вата си. Благодаря на Пред­седателя Ким, нашият ден заедно бе исторически!“, написа Тръмп в друг туит. “Няма граница за това, че което Северна Корея може да пос­тигне, когато се откаже от ядреното си оръжие и се включи в тър­говията и взаимодейс­т­вието със света. Пред­седателят Ким има въз­мож­ността да влезе в историята като лидер, който положи началото на прек­расна нова ера на сигур­ност и благоден­с­т­вие за своите граж­дани“, добави Тръмп в друг туит.

Тръмп заяви в интервю за Фокс нюз, че САЩ няма да водят съв­мес­тни военни учения с Южна Корея докато Северна Корея доб­росъвес­тно преговаря по денук­леаризацията си, предаде Рой­терс.

На въп­рос за евен­туал­ната визита на Ким Чен-ун в САЩ Тръмп каза, че в под­ходящото време север­нокорейс­кият лидер “абсолютно ще дойде в Белия дом“. В друга част от интер­вюто Тръмп заяви, че Ким “притежава много добри лични качес­тва“. “Той е забавен и много, много умен. Той е отличен преговарящ. Чудесно се спогодихме“ от самото начало на срещата на върха в Син­гапур, заяви Тръмп.

Китай заяви, че под­к­репя решението на президента на САЩ Доналд Тръмп САЩ да спрат воен­ните учения на Корейс­кия полуос­т­ров. Това решение показва прак­тич­ността на китайс­кото пред­ложение за така нареченото “двойно зам­разяване“, заяви говорител на китайс­кото минис­тер­с­тво на вън­ш­ните работи на редовен брифинг в Пекин.

Китай беше пред­ложил фор­мула, наричана “двойно зам­разяване“. Това означава Северна Корея да зам­рази ядрените и ракет­ните изпитания, а Южна Корея и САЩ да зам­разят воен­ните учения, за да може да започ­нат преговори.

България

Екс­перт: Губи се време в спорове, вместо да се работи по Закон за хората с увреж­дания

Работ­ната група по изгот­вяне на нов Закон за хората с увреж­дания спори по критериите за определяне на национално пред­с­тавителни организации …

Прочети още:

Loading...

Икономика

Гафът с Търговския регистър бута до дни правителството?

Гафът с Тър­гов­с­кия регис­тър бута до дни правител­с­т­вото?

Притеснен, премиерът Борисов до дни маха шефката на регистъра, не бил доволен как работи

„Πoлитичecĸи aнaлизaтopи в мoя eĸип пpeд­виж­дaт, чe a…

Прочети още:

Loading...

Култура

Йоан Левиев- психологът на човешката душа

Йоан Левиев– психологът на човеш­ката душа

Много значим е приносът му за развитието на българския национален стил

Йоан Левиев – още един ярък творец от великолеп­ната плов­див­ска петорка…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие

Властта обяви: У нас няма вече птичи грип

Властта обяви: У нас няма вече птичи грип

Слън­чевото и сухо време, харак­терно за лятото, съдейс­тва не ветеринар­ните власти за лик­видирането на огнищата от птичи грип, така че сега ст…

Прочети още:

Loading...