Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт14072020

Брой 132, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.72639 BGN ↓ 1 GBP = 2.17464 BGN ↓ 1 CHF = 1.83044 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Премиерът на Етиопия Абий Ахмед издава книга в милионен тираж

Премиерът на Етиопия Абий Ахмед издава книга в милионен тираж

Етиопският министър-председател Абий Ахмед, който спечели Нобеловата награда за мир, издава книга за своята идеология и вече от нея са отпечатани един милион копия, предаде АП.

Издаването на книгата предизвика тревога сред някои хора в Етиопия, че може да възникне култ към личността на Абий, който обяви радикални политически реформи, след като дойде на власт миналата година. Книгата, озаглавена “Медемер“, си поставя за цел постигането на приобщаване и съгласие в страната, в която има множество етнически групи и нарастващ проблем с етническите сблъсъци. Догодина в Етиопия предстоят национални избори, а Абий обещава те да бъдат честни и свободни.

Книгата ще се разпространява в Етиопия и в САЩ, където има голяма етиопска общност. От канцеларията на премиера казаха, че за рекламирането на книгата не са предоставяни държавни пари, а приходите от нея ще се използват за построяване на училища в Етиопия.

Абий беше удостоен с Нобеловата награда за мир заради постигането на мир със съседна Еритрея и спирането на един от най-продължителните конфликти в Африка и заради политическите си реформи.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Земеделие

Отчайващо ниски добиви от пшеница във Великотърновско и Шуменско

Отчайващо ниски добиви от пшеница във Великотърновско и Шуменско

Рекордно ниски добиви от пшеница за последните 10 години отчитат земеделските производители във Великотърновско, предаде БНР. Кооперацията в...

Прочети още:

Loading...