Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт14072020

Брой 131, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.72639 BGN ↓ 1 GBP = 2.17464 BGN ↓ 1 CHF = 1.83044 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Корбин: НАТО не трябва да се бори с Русия, а с климатичната криза и неравенството

Корбин: НАТО не трябва да се бори с Русия, а с климатичната криза и неравенството

Корбин: НАТО не трябва да се бори с Русия, а с климатичната криза и неравенството

 

Лидерът на лейбъристите нарече британския премиер Джонсън„ основна маша” на Тръмп

В рамките на НАТО ще работим, за да гарантираме, че алиансът намалява търканията в Европа и извън нея. Това трябва да бъде основната тема на срещата на върха на НАТО в Лондон тази седмица. Президентът Макрон има право да настоява за промяна на вектора на политиката на алианса, която включва деескалация на конфликта с Русия и по-широк подход към най-сериозните заплахи за нашата обща сигурност “, цитира The Daily Telegraph Джереми Корбин.

Британският политик отбеляза, че вместо Русия, НАТО трябва да се съсредоточи върху реалните заплахи като климатичната криза, социалното неравенство и миграционната криза. В допълнение Корбин каза, че ако лейбъристкото правителство дойде на власт, то ще положи усилия за ядрено разоръжаване на съюза.

Изданието отбелязва, че Корбин е дългогодишен критик на НАТО, което го обединява и с Макрон, който наскоро говори за „мозъчната смърт“ на съюза. В допълнение, лидерът на лейбъристите нарече британския премиер Борис Джонсън „ основна маша” на Доналд Тръмп и отбеляза, че би искал да се дистанцира от САЩ, за да не подкрепи израелското правителство и да не участва в конфликта с Китай. Според Корбин „ Великобритания трябва да следва собствената си външна политика“.

В сряда в Лондон ще се проведе среща на върха на НАТО, на която Доналд Тръмп и Борис Джонсън ще се срещнат за първи път, откакто американският президент

. Джеръми Корбин вече предупреди Тръмп, че не трябва да се намесва във вътрешните работи на Великобритания по време на предизборната кампания.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Земеделие

Отчайващо ниски добиви от пшеница във Великотърновско и Шуменско

Отчайващо ниски добиви от пшеница във Великотърновско и Шуменско

Рекордно ниски добиви от пшеница за последните 10 години отчитат земеделските производители във Великотърновско, предаде БНР. Кооперацията в...

Прочети още:

Loading...