Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт07072020

Брой 126, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.74254 BGN ↑ 1 GBP = 2.17025 BGN ↑ 1 CHF = 1.84113 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Спад на заразените от Ковид-19 регистрираха в провинция Хубей

Спад на заразените от Ковид-19 регистрираха в провинция Хубей

Спад на заразените от Ковид-19 регистрираха в провинция Хубей

12 временнни болници работят в град Уахан

В китайската провинция Хубей в сряда бяха потвърдени нови 349 случая на новия коронавирус (Covid-19) - най-ниският брой от 25 януари насам, обявиха вчера местните здравни власти, цитирани от Ройтерс.

Във вторник диагностицираните с коронавирус бяха 1693. До сега общият брой на потвърдените случаи в Хубей достигна 62 031. Над 10 хиляди от заразените са оздравели. В сряда от болестта са починали 108 души, с което общият брой на жертвите в провинцията достигна 2029. Най-много са смъртните случаи в провинциалната столица, град Ухан, където се появи новият коронавирус. Там в сряда са починали още 88 души, а в четвъртък - 116. Общо 1585 са жертвите на коронавируса в Ухан.

Според оценките на лекарите над 9,1 хиляди заразени в Хубей са в тежко състояние, а над 2 хиляди - в критично. Под лекарско наблюдение се намират и 65,5 хиляди жители, които са имали тесни контакти със заразените.

Над 126 300 жители на Китай, контактували с инфектирани, са под лекарско наблюдение. Повече от 4900 души са под карантина заради подозрения, че са заразени. Според лекарите над 11 800 болни от страната са в тежко състояние, добавя агенцията.

В китайския град Ухан, провинция Хубей, са започнали работа 12 временни болници за лечение на заразените с новия коронавирус, съобщи агенция Синхуа, цитирайки съобщение на градския щаб за контрол над епидемията. В болници са били преоборудвани редица учреждения в Ухан, вкл. гимназии и изложбени центрове. Отбелязва се, че властите планират да открият и допълнителни полеви болници, с което броят на болничните легла в медицински заведения от този тип ще се увеличи до 20 400.

Преди близо две седмици китайските власти отбелязаха ефективността на временните болници в борбата с коронавируса в Ухан - градът, откъдето тръгна епидемията в края на декември м.г. Те помагат да бъде намалено натоварването върху стационарните клиники.

Държавният комитет по здравеопазването на Китай по-рано препоръча за лечение на тежко болни да се използва методът за преливане на кръвна плазма от оздравели пациенти, които преди това са били заразени с новия коронавирус. Вестникът добавя, че в болница “Цзининтан“ има достатъчно кръвна плазма за лечение на заболелите.

Администрацията на китайската провинция Хубей използва технологията за изкуствен интелект за дистанционно допитване до гражданите за състоянието на здравето им, предаде Синхуа, цитирайки оператора за мобилна връзка “Чайна мобайл“, който е автор на разработката. В хода на телефонния разговор “умен робот“ изяснява телесната температура и местонахождението на хората. Той използва функцията за разпознаване на гласа за идентификация на гражданите с цел да бъде съставен списък на анкетираните. По данни на компанията, в рамките на дистанционното допитване вече са взели участие почти 100 000 души от Ухан и от съседни градове.

България

Икономика

Житницата на България остана без жито

Житницата на България остана без жито

През тази стопанска година Добричка област поставя своеобразен „рекорд” по ниски резултати, жънат средно по 138 кг пшеница от декар

Жътвата н...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Димитър Рангелов се завръща в Славия

Димитър Рангелов се завръща в Славия

Ветеранът в тима на Енерги (Котбус) вече се е договорил с Венцеслав Стефанов и съвсем скоро ще облече отново бялата фланелка.

Рангелов е юнош...

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Спад на производствените цени в България през май

Спад на производствените цени в България през май

През май 2020 година производствените цени в България се понижават на годишна база за трети пореден месец, след като през март отбелязаха сп...

Прочети още:

Loading...