Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет03042020

Брой 64, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.79335 BGN ↑ 1 GBP = 2.22917 BGN ↑ 1 CHF = 1.85369 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Земетресение с магнитуд 5,7 удари Иран и Турция

Земетресение с магнитуд 5,7 удари Иран и Турция

Земетресение с магнитуд 5,7 удари Иран и Турция

Земетресение с магнитуд 5,7 разтърси вчера сутринта Северозападен Иран, по границата с Турция. Според иранските власти ранените са 25, а Турция съобщи за най-малко 7 загинали.

Земетресението беше регистрирано в 5,53 ч. по Гринуич (9,23 ч. в Иран), по данни на американската сеизмологична служба. Според геофизичния институт на Техеранския университет епицентърът на труса е локализиран в провинция Западен Азербайджан, на по-малко от 10 км от границата с Турция, на дълбочина 6 км. Трусът е разрушил все още неустановен брой къщи в четири села близо до епицентъра.

От турска страна, валията на Ван съобщи в Туитър за щети в няколко населени места под негова юрисдикция. Най-малко седем души са загинали в Източна Турция в резултат от земетресение на границата с Иран, съобщи министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу. След земетресението в Иран седмина наши граждани загинаха във (вилаета) Ван - четири деца и трима възрастни, каза министърът по телевизия “Хабер тюрк“.

България

Икономика

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

В България 60% от нетната заплата на работниците в засегнатите от кризата компании трябва да се поеме от държавата (например от Агенцията по...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Земеделие