Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон01062020

Брой 100, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.75631 BGN ↓ 1 GBP = 2.17102 BGN ↓ 1 CHF = 1.82447 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) “Росия-24“ всеки ден ще излъчва имената на милиони съветски бойци по случай 75-ата годишнина от Победата

“Росия-24“ всеки ден ще излъчва имената на милиони съветски бойци по случай 75-ата годишнина от Победата

Руската национална телевизия “Росия-24“ ще изписва до 8 май т. г. в непрекъсната лента на екрана имената на над 12 млн. съветски бойци, паднали по фронтовете на Втората световна война. Така ще бъде отбелязана 75-ата годишнина от края на конфликта, предаде АФП.

Инициативата бе свързана с Деня на защитника на отечеството, отбелязван в Русия на 23 февруари. В течение на 76 дни имената на 12 677 857 бойци ще текат по екрана денонощно - по 121 400 имена дневно, 6070 имена всеки час, 100 имена всяка минута, съобщи телевизията в комюнике. Проектът под надслов “Помним всекиго“ е белег за първостепенното значение, придавано в Русия на Великата Отечествена война, източник на огромна гордост и основен стожер на патриотизма. Победата на СССР бе извоювана с цената на множество жертви - около 27 милиона по официални данни.

Оранжево-черна лента в цветовете на Св. Георги, станала символ на победата над нацистите, заема вече една трета от пространството вдясно на екрана в предаванията на “Росия-24“; там във всеки момент са изписани имената на 10 войници, подредени по азбучен ред и звания. Телевизията уверява, че проектът “създава база от факти, възпираща всеки опит да се фалшифицира историята на войната“.

Руските власти редовно осъждат от години насам забравата, в която тънат според тях жертвите, дадени от Съветския съюз по време на войната. На 9 май страната ще отбележи 75-ата годишнина от победата над нацистка Германия в присъствието на многобройни чуждестранни лидери.

България

Икономика

Решено: Събрания на открито за земеделските кооперации!

Решено: Събрания на открито за земеделските кооперации!

Земеделските кооперации ще провеждат общите си събрания на открито, при строга организация и кратък дневен ред. За провеждането им трябва да...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Бивш отбор на Херо фалира

Бивш отбор на Херо фалира

Казахстанският Иртиш (Павлодар) отказа участие във футболното първенство на страната

Бившият отбор на Димитър Димитров-Херо Иртиш (Павлодар) ...

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Кризата отвори очите на Ели Шербан за нови бизнес идеи

Кризата отвори очите на Ели Шербан за нови бизнес идеи

История за това как две изгорели помпи за напояване водят до откриването на два собствени магазина за зеленчуци

Все по-често се случва българ...

Прочети още:

Loading...