Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб04042020

Брой 64, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.79335 BGN ↑ 1 GBP = 2.22917 BGN ↑ 1 CHF = 1.85369 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Франция пуска високоскоростен медицински влак

Франция пуска високоскоростен медицински влак

Франция пуска високоскоростен медицински влак

Швейцария въвежда граничен контрол и за всички страни от Шенгенската зона

Франция пуска първия в Европа “медицински“ високоскоростен влак за транспортиране на пациенти с Ковид-19, заяви френският здравен министър Оливие Веран, цитиран от ДПА. Специално приспособеният скоростен влак (TGV) вчера превози пациенти от пренатоварените болници в Елзас до други части на страната, заяви Веран пред Националното събрание.

Френската армия евакуира пациенти от реанимация по въздух от Елзас и с вертолетоносач от средиземноморския о. Корсика. Болниците и в двата района изнемогват заради тежкия епидемичен взрив.

Франция е регистрирала общо 19 856 случая на коронавирус до понеделник вечерта, както и 860 починали от болестта. Междувременно засилва се безпокойството от ситуацията в старческите домове, където смъртните случаи не попадат в тази статистика. В департамента Вож, близо до Елзас, местните власти твърдят, че в старчески дом с общо 164 обитатели са регистрирани 20 смъртни случая, които може да са свързани с коронавируса. Кметът на Сен Дизие в Източна Франция заяви пред телевизия Бе Еф Ем, че е имало 15 смъртни случая в един старчески дом в града й. Веран заяви, че правителството е наредило на местните здравни власти да събират информация за ситуацията в старческите домове. “Не можем да получим цялата тази информация в реално време, но искаме да сме напълно прозрачни“, подчерта той.

Швейцария въвежда граничен контрол и за всички страни от Шенгенската зона

Правителството на Швейцария съобщи вчера, че разширява граничния си контрол, включвайки в него всички страни от Шенгенската зона, за да защити хората от коронавируса, предаде Ройтерс.

Тази мярка се предприема, след като миналата седмица Берн въведе контрол по границите си с Италия, Франция, Германия, Австрия, Испания и с всички страни извън Шенгенската зона. “От полунощ по-строгите изисквания за влизане в страната се прилагат и към полетите от всички останали шенгенски страни с изключение на Княжество Лихтенщайн“, се казва в правителственото съобщение.Владимир Путин обяви мерки за подпомагане на хората и бизнеса.

България

Икономика

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

В България 60% от нетната заплата на работниците в засегнатите от кризата компании трябва да се поеме от държавата (например от Агенцията по...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Земеделие