Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря18072018

Брой 140, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67065 BGN1 GBP = 2.20437 BGN1 CHF = 1.67911 BGN
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Ловец отстреля 215-килограмов глиган

Ловец отстреля 215-килограмов глиган

Ловец отс­т­реля 251-килограмов глиган. По време на пред­пос­лед­ния излет добра слука е имала дружин­ката от село Теп­лен. Авджията Северин Данелов успява да повали дивеча. Това става след нелека гонка в недел­ния следобед. Ловец е опитен и през този сезон е отс­т­релял 3 прасета, пише struma.

Наум Бекяров и Свет­лозар Данелов, членове на теп­лен­с­ката дружинка, само преди около два месеца са успели да повалят две 150-килограмови диви прасета. Те, заедно с Рушан Садък и Светос­лав Арнаудов отс­т­реляли прасета по 100 кг, са новите надежди на групата.

Добра слука имаше и за брез­ниш­ките ловци по време на колед­ните праз­ници. Резул­татите за богатия улов бяха споделени от специалиста по лова към ЛРС „Сокол“-Брезник Мар­гарита Сер­гиева. Лов­ците от ЛРД-Красава-Режанци са отс­т­реляли 6 диви прасета. Още 6 прасета бяха станали улов на авджиите в брез­ниш­кото село Станьовци. Лов­ната дружинка на Кошарево пък е повалила 2 диви прасета. До края на сезона остава един ловен излет.

България

Икономика

Ако душата на Странджа плаче, разумът става жалък

Ако душата на Стран­джа плаче, разумът става жалък

Душата на Стран­джа е по-велика от всички дирек­тиви, анализи, преценки и дейс­т­вия на админис­т­рацията. Защо БАБХ я пренеб­регна? Защото работи …

Прочети още:

Loading...

Култура

Продадоха компанията на Уинстийн

Продадоха ком­панията на Уин­с­тийн

Ком­пания на скан­дал­ния продуцент Харви Уайн­с­тийн, който бе забър­кан в скан­дали за сек­суално насилие над 50 жени, беше продадена, след като о…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Свят