Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет21062018

Брой 121, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68926 BGN1 GBP = 2.22562 BGN1 CHF = 1.69527 BGN
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Шефът на БАБХ намерил вратичка в закона за кравата Пенка

Шефът на БАБХ намерил вратичка в закона за кравата Пенка

Шефът на БАБХ намерил вратичка в закона за кравата Пенка

Намерих вратичка в закона кравата Пенка да остане жива, каза в предаването „Тази сут­рин” по bTV дирек­торът на Бъл­гар­с­ката аген­ция по безопас­ност на храните д-р Дамян Илиев. Аген­цията реши живот­ното, което пресече границата със Сър­бия и после се върна у нас, да не бъде умър­т­вявано. Дамян Илиев обаче под­черта, че лично е под­писал решението на базата на дос­татъчно основания, а не на базата на емоциите. „Въп­реки законодател­с­т­вото и ангажимен­тите, които има страната ни към страните-членки и към другите страни, с които имаме тър­гов­ски отношения, и въп­реки, че това понякога би могло да раз­к­лати доверието в ком­петен­т­ния орган, който дава гаран­циите, решихме, че опас­ността лип­сва”, каза шефът на БАБХ.

Имахме дос­татъчно добри кон­такти със сръб­с­ката страна, бях в Сър­бия във връзка със същия казус и няма за мен риск в момента от заболяване, което да бъде внесено по този начин”, допълни той. Той отбеляза, че гаран­цията на лекар с бележка от Сър­бия е нещо, което не може да се приеме. „Един повър­х­нос­тен прег­лед е несериозно нещо, на което да стъпим. И двете страни бяха длъжни да нап­равят нещата както трябва”, комен­тира д-р Дамян Илиев. Той под­черта, че вирус­ните заболявания не са нещо несериозно, което да бъде третирано по лековат начин.

България

Икономика

Култура

Спорт

Сеп Блатер прис­тигна в Мос­ква

Бив­шият президент на ФИФАСеп Блатер прис­тигна в Мос­ква, за да наб­людава мачовете от Мон­диал 2018. Oчак­ванията са Блатер да остане няколко дн…

Прочети още:

Loading...

Свят