Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря18092019

Брой 181, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.77383 BGN ↑ 1 GBP = 2.20219 BGN ↓ 1 CHF = 1.78354 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) До 20 септември се приемат заявки за конкурса „Майстор месар“, насрочен за октомври

До 20 септември се приемат заявки за конкурса „Майстор месар“, насрочен за октомври

До 20 септември се приемат заявки за конкурса „Майстор месар“, насрочен за октомври

До 20 септември Асоциацията на месопреработвателите в България (АМБ) набира заявки за участие в конкурса „Майстор месар“, който ще се проведе на 11 и 12 октомври в Сливен, съобщиха от организацията. Тази надпревара се провежда за първи път в рамките на традиционното есенно животновъдно изложение, като целта да се съберат на едно място животновъди и представители на месарския бранш. Победителят ще представи България на Световното изложение по транжиране в САЩ.

Основното условие към участниците е да имат поне три години трудов стаж като обезкостители, като демонстрират работата си при няколко вида месо. Ще бъдат оценявани бързината и качеството, като бонус точки ще се дават за майсторите, които успешно се справят с различни видове меса, посочи Светла Чамова, изпълнителен директор на АМБ. Освен майсторство с ножа участниците в надпреварата трябва де представят и умения в направата на наденици, кюфтета и други заготовки, приготвяни с различни подправки по техни рецепти. За повече информация търсете инж. Павлина Лилова на телефон +359899885665, или на мейл .

По време на животновъдното изложение асоциацията ще осигури безплатен щанд за месопреработвателните компании, които искат да участват. С предимство са фирмите, които членуват в асоциацията на месопреработвателите.

Средствата се покриват по проект „Дни на българското месо“, част от кампанията „Аз подкрепям българските производители – подкрепи ги и ти!“

България

Икономика

Култура

Александър Хайтов: Баща ми провидя бъдещето и то не му хареса

Александър Хайтов: Баща ми провидя бъдещето и то не му хареса

Догодина ще покажа на света живия свидетел на обесването на Левски

- Г-н Хайтов, с какви мисли посрещате 100-годишнината от рождението на бащ...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят