Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря22012020

Брой 267, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76439 BGN ↑ 1 GBP = 2.29356 BGN ↓ 1 CHF = 1.82158 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Агроасоциация ще вдига паметник на земеделеца в сърцето на златна Добруджа

Агроасоциация ще вдига паметник на земеделеца в сърцето на златна Добруджа

Асоциацията на земеделските производители в България отбеляза своя 15-годишен юбилей с тържествен коктейл в Националния дворец на културата сред свои членове, приятели, партньори и представители на държавната администрация. Събитието се проведе на 7 ноември и бе уважено от всички бивши министри от аграрното ведомство от създаването на АЗПБ до сега, ръководители на Държавен фонд „Земеделие“, депутати, представители на аграрния бизнес, академичните среди и много други.

В рамките на галавечерята се проведе благотворителна дарителска акция без аналог в земеделския сектор – инициатива за изграждане на монумент, символ на труда на земеделеца в България. В него ще бъде вградена Капсула на времето, в която ще бъдат „затворени“ послания към бъдещите поколения. Капсулата ще бъде отворена след точно 85 години – навръх 100-годишнината на Асоциацията. Набирането на средства за монумента ще продължи и на Националната среща на земеделските производители в България, която ще се проведе на 5 и 6 февруари в хотел Адмирал, к.к. Златни пясъци. По време на аграрния форум ще бъде представена визуализацията на проекта и точната му локация. Засега е ясно само, че монументът ще бъде разположен в сърцето на Златна Добруджа, от галавечерята са са били събрани 20 000 лева за каузата за изграждане на паметник на земеделеца у нас. Организаторите благодариха на дарителите като добавиха, че сумата все още е недостатъчна за строителството на монумента. От АЗПБ призовават своите членове, партньори и приятели да подкрепят инициативата, като припомниха, че имената на най-щедрите дарители ще бъдат записани в капсулата на времето и ще бъдат разкрити след 85 години – през далечната 2104-а година.

Министър Десислава Танева поздрави асоциацията за юбилея и добави, че диалогът с нея дава на министерството едно по-голямо спокойствие, че прилагането на политиките са разбрани правилно и се правят заедно с всички земеделски производители. „Искам да поздравя управлението на АЗПБ за усилията, които полага за обединение на браншовите организации. Не може да си представите какво затруднение за властта представлява тази разединеност“, каза още министър Танева.

Икономика

Култура

Спорт

Труден, но успешен старт на Григор в Мелбрън

Труден, но успешен старт на Григор в Мелбрън

Подкрепата на българските фенове ме кара да се чувствам като у дома си, заяви първата ни ракета

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров загуб...

Прочети още:

Loading...

Свят

Ердоган: Турция се превърна в ключов фактор

Ердоган: Турция се превърна в ключов фактор

Надеждите, които покълнаха отново с прекратяването на огъня и срещата на високо равнище в Берлин, не бива да стават жертва на амбициите на т...

Прочети още:

Loading...