Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон30032020

Брой 60, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.78175 BGN ↑ 1 GBP = 2.17937 BGN ↑ 1 CHF = 1.84844 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Десетки нови случаи на чума по свинете у нас

Десетки нови случаи на чума по свинете у нас

Десетки нови случаи на чума по свинете у нас

Продължава широкото разпространение на заразата от Африканска чума по свинете (АЧС) в дивата природа на големи територии от нашата страна - главно в Северна България, но също и в някои южни райони, показват последни данни Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Установените нови случаи на заразата са 49 броя в десет области на страната, като всички те са определени като вторично възникнали огнища на АЧС на територията на държавни горски стопанства (ДГС) и държавни ловни стопанства (ДЛС). Най-много случаи на заразени диви животни са установени в ДЛС Воден-Ири Хисар, област Разград – 13 броя, и в ДГС Сливен – 12 броя. Седем нови случая на инфекцията има на територията ДЛС Черни Лом, област Търговище, а шест заразени свине са открити ДЛС Лесидрен и ДГС Троян, област Ловеч.

Нови случаи са регистрирани също в ДЛС Говежда, област Монтана. ДЛСР Паламара и ДГС Преслав, област Шумен., ДГС Елхово, област Ямбол, ДГС Мазалат и ДГС Стара Загора, област Стара Загора, ДЛС Росица, област Габрово, и ДЛС Дунав, област Русе.

Под ударите на опасната инфекция свиневъдството у нас загуби през миналата година една четвърт от поголовието си. Общият брой на свинете в страната е намалял от 654 600 животни към 1 ноември 2018 г. на 491 800 животни към същата дата на 2019 г. Спадът е с 24,9%.

България

Икономика

Култура

“Танцът“ на Анри Матис ни привлича в галерия „Ермитаж”

“Танцът“ на Анри Матис ни привлича в галерия „Ермитаж”

Какво заковава погледите върху критикуваната творба на Матис “Танцът“. Парадоксът се състои в това, че Матис постоянно бил критикуван, но по...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят