Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб04042020

Брой 64, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.79335 BGN ↑ 1 GBP = 2.22917 BGN ↑ 1 CHF = 1.85369 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) 40 нови продукта отличени на „Винария” и „Фудтех”

40 нови продукта отличени на „Винария” и „Фудтех”

40 нови продукта отличени на „Винария” и „Фудтех”

На изложбите “Винария“ и “Фудтех“ в Пловдив са отличени 40 нови продукта, съобщават в Международен панаир Пловдив. 36 са наградените в първото издание на конкурса “Нов продукт за българския пазар“, в който се състезаваха участници в изложбите “Фудтех“, “Винария“ и “Вкусове от Италия“.

Най-много осем са призьорите в раздел “Напитки“, сред тях са 15-годишна българска ракия, италиански ликьор от лимон и дафинов лист, диджестивно вино от арония и грозде с розова вода. В категория “Хранителни добавки с физиологичен ефект“ има четири награди - за антипаразитен комплекс за детоксикация и за първия воден разтвор на прополис, които са световна новост, за имуностимулиращ микс и за суперхрана, която подхранва и прочиства организма.

Италианска паста от антична пшеница е едно от екзотичните предложения, достигнали до финала, наред с биопастет от шамфъстък, кафе от женшен, бонбони с трюфел, луканка с ром, млечни конци, перли и пръчици.

Награждаването се състоя по време на традиционната Вечер на изложителя, на която бяха връчени и отличията на четиримата финалисти в Конкурса за иновации.

В раздел “Машини и технологии за производство на вина и спиртни напитки“ победителите са световни новости - резервоар в яйцевидна форма, изработен от дървесина и инокс, и софтуер за контрол на ферментация. Наградени са още машина за изпарване на кашкавал и уред за хигиенен и микробиологичен контрол за 10 секунди.

Отличените нови продукти може да се дегустират в Града на виното и деликатесите, а технологичните иновации - да се видят в палата 10. По същото време се провежда и селскостопанската изложба “Агра“. Близо 650 фирми от 30 държави се представят на мегафорума за агробизнес, вино, храни и оборудване в Международен панаир Пловдив, който продължава до 23 февруари.

България

Икономика

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

В България 60% от нетната заплата на работниците в засегнатите от кризата компании трябва да се поеме от държавата (например от Агенцията по...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Австрия, Чехия, Словения и Словакия обявиха маските за задължителни

Австрия и няколко съседни страни вече налагат носенето на маски в магазините или на обществените места и се смятат, образно казано, за пионе...

Прочети още:

Loading...