Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт04082020

Брой 147, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66794 BGN1 GBP = 2.17283 BGN1 CHF = 1.81364 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Температурите през април ще са от минус 3 до 28 градуса

Температурите през април ще са от минус 3 до 28 градуса

Температурите през април ще са от минус 3 до 28 градуса

Най-ниските тем­ператури през април у нас ще са между минус 2 и 3 градуса, а най-високите — между 23 и 28 градуса. Вероят­ност за минимални тем­ператури, близки до 0 градуса, ще има докъм средата на месеца, съобщи за БТА Марияна Попова — синоп­тик в Национал­ния инс­титут по метеорология и хид­рология.

По думите й през април се очаква сред­ната месечна тем­пература да бъде около и над нор­мата, която за по-голямата част от страната е между 11 и 13 градуса, по Чер­номорието и във високите полета — между 9 и 11 градуса, а за планините — от минус 5 до 2 градуса.

Месеч­ната сума на валежите средно за страната ще бъде около и над нор­мата, която за рав­нините е между 40 и 70 литра на квад­ратен метър, в планин­с­ките райони — между 60 и 100 литра на квад­ратен метър. В началото на април тем­пературите ще се понижат. Очак­ват се валежи и от сняг. По-чести на повече места и повече като количес­тво ще са в запад­ната половина от страната. Главно там дъж­дът ще преминава в сняг. След средата на десет­д­невието тем­пературите ще се повишават, валежите ще намалеят. В края на пър­вото и началото на второто десет­д­невие вероят­ността за валежи е малка, но ще се увеличи към 1213 април и ще остане повишена до края на десет­д­невието. Тем­пературите ще са близки до обичай­ните.

В началото на третото десет­д­невие вероят­ността за валежите остава повишена, а тем­пературите пос­тепенно ще се покач­ват. Около средата на периода се очаква относително стабилизиране на атмос­ферата и тем­ператури около и по-високи от обичай­ните. Към края на месеца има вероят­ност времето да стане неус­той­чиво, със следобедни валежи и гръмотевици.

България

Икономика

Култура

Спорт

Павел Върба раз­к­ритикува играчите си след загубата

Треньорът на шам­пиона Лудогорец Павел Върба раз­к­ритикува фут­болис­тите си след загубата от Локомотив (Пд). В същото време 56-годишният чешки …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Ожънати са 4,5 милиона тона пшеница от 97 % от площите

Ожънати са 4,5 милиона тона пшеница от 97 % от площите

Компенсации за напълно пропаднали площи ще се отпускат за 120 000 дка

В края на жът­вата в хам­барите са приб­рани 4,5 млн. тона пшеница, като д…

Прочети още:

Loading...