Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон03082020

Брой 145, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66553 BGN ↓ 1 GBP = 2.16669 BGN ↑ 1 CHF = 1.82039 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Крим е руски. Да градим заедно бъдещето на Европа и света!

Крим е руски. Да градим заедно бъдещето на Европа и света!

През последните дни беше оповестено изказването на външния министър на Федерална република Германия Хайко Маас, който отхвърли идеята на президента Тръмп Русия да бъде върната във формата Г-8 или Г-20...Мотивите на Маас са само русофобски клишета, свързани с Крим, Украйна и Минските споразумения. Но обяснението е само едно - Маас е социалдемократ, който се преструва, че е наследник на архитекта на Източната политика Вили Брандт, но всъщност е послушен ученик на ястребите на Студената война и Соросоидите. Заради такива идеологически слагачества социалдемократите в Европа и в Германия са електорално изчезващ вид!

Напомняме на министър Маас - ситуацията в Крим е подобна на тази, свързана с разделянето и обединяването на „двете Германии”. През 1945 г. по волята на антихитлеристката коалиция (СССР, Великобритания, САЩ) германският народ бе разделен на Източна и Западна Германия. А през октомври 1990 г. благодарение на компромиса на СССР и националната идея на германския народ той се обедини в своята родина! Ето защо министър Маас не може да отрича правото на Крим да се върне в Руската федерация. През 2014 г. на общонароден референдум 97% от гражданите на Крим решиха, че искат да живеят в Русия, към която принадлежат от столетия! Така бе уважена волята на кримските граждани и бе поправено едно историческо недоглеждане. Днес Крим се развива проспериращо като неотделима част от Руската федерация, а това бе препотвърдено неотдавна и на конституционният референдум!

Жалко е, че Западът продължава да вади скелетите на Студената война.

Явно е, че Вашингтон, Брюксел и Берлин не се интересуват от волята на жителите на Крим, Донецк и Луганск и търсят повод за противопоставяне с Русия, която укрепва своята държавност и духовност!

Санкциите и русофобията са път за никъде.

Светът днес е многополюсен, а балансът се основава на взаимното уважение, на политически, социални и цивилизационни различия. Предизвикателствата на ХХI в. са тероризмът, пандемиите и бедността, а те могат да бъдат решени само в диалог и сътрудничество между националните държави, а не от глобалната олигархия и експлоатация. САЩ, Германия и Европейският съюз са длъжни да се съобразяват с реалността, че Крим е неделима част от РФ и въпросът за принадлежността на черноморския полуостров не съществува!

Само политиката на диалог, разбирателство и сътрудничество с Русия и другите цивилизационни центрове ще са активни днес. Това повелява добрият тон в международната политика, на който ни учат мъдреците акад. Евгений Примаков и Хенри Кисинджър.

Мирът и уважението между народите, расите, етносите, религиите и регионите - ще спасят света от нови войни и ще го направят по-справедлив!

Проф. Светлана Шаренкова

България

Петър Витанов: Мерките на властта са предизборни, а не антикризисни

Петър Витанов: Мерките на властта са предизборни, а не антикризисни

Българските пенсионери заслужават много повече от еднократни подаяния, заяви евродепутатът от БСП

„Новите мерки са опаковани като средства за...

Прочети още:

Loading...

Икономика

Loading...

Култура

160 антични предмета подреждат в Созопол

160 антични предмета подреждат в Созопол

Много антични предмети показват от 30 юли в Созопол. Акцент в експозицията е най-богатата колекция от предримска керамична пластика. Тя се п...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие