Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт04082020

Брой 147, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66794 BGN1 GBP = 2.17283 BGN1 CHF = 1.81364 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Джино Галенте разкрива света на жените

Джино Галенте разкрива света на жените

Джино Галенте разкрива света на жените

Италиан­с­кият худож­ник Джино Галанте пред­с­тавя в своята изложба пор­т­рети на жени от раз­лични етноси, кул­тури, социални слоеве. Под над­с­лов „ORIENTAMENTO“тя стар­тира на 12 и продъл­жава до 26 ноем­ври.

Пор­т­ретът в рисун­ките на Джино Галанте е медия. Той убедително ни във­лича в раз­лични истории, отк­лючва спомени и иден­тификации. Жените са вперили очи в нас, гледат ни през раз­ноц­вет­ните си ириси и ни прив­личат в своите светове.

Пор­т­ретите не са обременени от стиг­мата на сек­сис­т­кото отношение към жената. Тя е твърде раз­лична, как­вато е, не е стилизирано „раз­к­расена“, как­вито са сецесион­ните „жени на Алфонс Муха“, към чиято плас­тич­ност може да се отк­рият преп­ратки. Жените са в със­тояние на някаква реф­лек­сия, на някакъв социален кон­текст, очите им ни водят през раз­лични емоции и със­тояния. Работите са в акварел­ната тех­ника и показ­ват умението на худож­ника да работи специфично с линията, да „играе“ през пропор­циите и цветописа, да цитира през мейн­с­т­рийма на жанра своята гледна точка към съживяващата сила на психологичес­кия кон­такт и да декон­с­т­руира раз­личието между кул­тури, етноси и иден­тич­ности.

България

Икономика

Спорт

Павел Върба раз­к­ритикува играчите си след загубата

Треньорът на шам­пиона Лудогорец Павел Върба раз­к­ритикува фут­болис­тите си след загубата от Локомотив (Пд). В същото време 56-годишният чешки …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Ожънати са 4,5 милиона тона пшеница от 97 % от площите

Ожънати са 4,5 милиона тона пшеница от 97 % от площите

Компенсации за напълно пропаднали площи ще се отпускат за 120 000 дка

В края на жът­вата в хам­барите са приб­рани 4,5 млн. тона пшеница, като д…

Прочети още:

Loading...