Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет25092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67279 BGN1 GBP = 2.12856 BGN1 CHF = 1.81549 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) „ДОН КИХОТ“  Е СРЕД НАЙ-ВЪЛНУВАЩИТЕ АКЦЕНТИ НА НОВОГОДИШНИЯ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ

„ДОН КИХОТ“  Е СРЕД НАЙ-ВЪЛНУВАЩИТЕ АКЦЕНТИ НА НОВОГОДИШНИЯ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ

„ДОН КИХОТ“  Е СРЕД НАЙ-ВЪЛНУВАЩИТЕ АКЦЕНТИ НА НОВОГОДИШНИЯ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ

Звездите Яна Саленко и Мариан Валтер в ролите на Китри и Базил

На 17 декем­ври от 19:00 ч в рам­ките на традицион­ния Новогодишен музикален фес­тивал в НДК ценителите на балет­ното изкус­тво ще видят за първи път на сцената на зала 1 впечат­ляващата пос­тановка на балета „Дон Кихот“ от Луд­виг Мин­кус.

В Деня на народ­ните будители, в категория „Балетно изкус­тво“ – колек­тивна наг­рада, Балетът на Дър­жавна опера-Стара Загора получи прес­тиж­ното отличие на Съюза на бъл­гар­с­ките музикални и тан­цови дейци и Cantus Firmus „Крис­тална лира“. Пищен спек­такъл, съз­даден в духа на голямата балетна традиция, носещ в себе си пулса на новото време, балетът „Дон Кихот” е сред вър­ховите пос­тижения на класичес­кия танц. В пос­танов­ката Аршак Галумян — премиер солист на Щатсбалет-Берлин, внася хореог­раф­ска свежест и оригинален режисьор­ски прочит. Худож­ник на декора и великолеп­ните кос­тюми е италианецът Сал­ваторе Русо.

Пос­тиженията на младата трупа под ръковод­с­т­вото на примабалерината и педагог Сил­вия Томова са високо оценени от критиката. В ролите на Китри и Базил ще аплодираме звез­дите на Щатсбалет-Берлин примабалерината ЯНА САЛЕНКО и премиер солис­тът МАРИАН ВАЛ­ТЕР.

Очаровател­ната Яна Саленко – примабалерина на Щатсбалет-Берлин и Мариин­с­кия театър, Санкт Петер­бург, пос­тоянен гост-солист в Крал­с­ката опера в Лон­дон, тан­цува на най-престижните сцени в света. Тя е пред­почитан гост на раз­лични фес­тивали. Балерината на два пъти е получавала наг­радата „Мис вир­туоз­ност“ на прес­тиж­ния фес­тивал DanceOpen в Санкт Петер­бург. Талан­т­лива въз­питаничка на Донец­ката балетна школа на Вадим Писарев, Яна Саленко дебютира на сцена като професионална балерина през 2000 г.

България

Икономика

Спорт

Канят Петър Жеков в щаба на ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Стамен Бел­чев може да прибегне до любопитен ход в желанието си да реши проб­лемите в атаката на отбора.

Той обмисля да покан…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Дори могъщи финансово фирми са изправени пред този проблем, не могат да си осигурят средства и прибягват до купа с пшеница

Земедел­с­ките стопа…

Прочети още:

Loading...