Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет25092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67279 BGN1 GBP = 2.12856 BGN1 CHF = 1.81549 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Ина Кънчева и Хор на софийските момчета изпълняват творби на виенските класици

Ина Кънчева и Хор на софийските момчета изпълняват творби на виенските класици

Ина Кънчева и Хор на софийските момчета изпълняват творби на виенските класици

Втората част от кон­цер­т­ната прог­рама с учас­тието на опер­ната прима Ина Кън­чева ще бъде излъчена на 27 май от 20.00 ч. Пуб­ликата ще чуе откъси от Missa brevis от Хайдн, както и забележител­ните мотети на Моцарт Exsultate, Jubilate и “Laudate Dominum“.Известно е, че Ина Кън­чева има специално отношение към музиката на Моцарт. Тя майс­тор­ски пресъз­дава на сцената много от опер­ните героини на твореца. Освен това певицата инициира издаването на дет­с­ката книга “Приказка за въл­шеб­ната флейта“, която помага на мал­чуганите да нав­лязат в удивител­ния свят на операта. От 2006 г. Ина Кън­чева е член на трупата на Щут­гар­т­с­ката опера, където се изпъл­нява ролите на Виолета от “Травиата“, Графиня Адел в “Граф Ори“, Лучио Чина в “Лучио Сила“, Микаела в “Кар­мен“. Извън опер­ния театър в Щут­гарт, ангажимен­тите й включ­ват ролите на Памина, Фиор­дили­джи, Елизета, Дораличе, Жулиета, Джулия, Джилда, Лиу.

Хорът на софийс­ките мом­чета учас­тва с раз­ширена фор­мация от мом­чета под вещото ръковод­с­тво на проф. Адриана Благоева, изпъл­няват твор­бите с много майс­тор­с­тво и прециз­ност. Част от пиесите са адап­тирани за кон­цер­т­ното изпъл­нение от ком­позитора Атанас Атанасов, който учас­тва в записа като органист. На дириген­т­с­кия пулт е маес­тро Георги Димит­ров — музикант с усет и раз­биране за вокал­ното твор­чес­тво на класиците.

Юбилей­ното 20-то издание на “Европейски музикален фес­тивал“ тряб­ваше да се проведе в периода март – май, но бе отложено за есента.

България

Икономика

Спорт

Канят Петър Жеков в щаба на ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Стамен Бел­чев може да прибегне до любопитен ход в желанието си да реши проб­лемите в атаката на отбора.

Той обмисля да покан…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Дори могъщи финансово фирми са изправени пред този проблем, не могат да си осигурят средства и прибягват до купа с пшеница

Земедел­с­ките стопа…

Прочети още:

Loading...