Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет27112020

Брой 229, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) „Берлин Александърплац“ спечели голямата награда на “Синелибри“

„Берлин Александърплац“ спечели голямата награда на “Синелибри“

Фил­мът “Бер­лин Алек­сан­дър­п­лац“ на гер­ман­с­кия режисьор от афганис­тан­ски произ­ход Бур­хан Кур­бани спечели голямата наг­рада на фес­тивал “Синелибри“. „Въз­питание на чув­с­т­вата“ — това мото води на срещата между киното и литературата. Литератур­ните адап­тации прев­зеха фес­тивал­ния екран в София и още 7-кино дес­тинации в страната. Жури с пред­седател Жан Жак Ано определи победителите.

В кон­курса “Ако всички мис­лихме еднакво, нямаше да има кон­курси“, грабна голямата наг­рада гер­ман­с­кият режисьор от афганис­тан­ски произ­ход Кур­бани с филма “Бер­лин Алек­сан­дър­п­лац“ по едноимен­ната книга от 20-ти век, която е вдъх­новила Рай­нер Фас­бин­дер. Прожек­циите продъл­жават. Има и още един кон­курс за късомет­ражни филми. А финалът на 1-и ноем­ври ще сложи кул­товият филм на Дей­вид Линч “Диво сърце“.

Пор­тугал­ска галавечер e с премиера на 29 октом­ври на „Годината на смъртта на Рикарду Рейш“ на реж. Жоао Ботелю по случай 10-ата годиш­нина от смъртта на Нобеловия лауреат Жозе Сарамаго. Изкусителен кинематог­раф­ски раз­каз за изкус­т­вото, истината, любовта. Унгар­ска галавечер с премиера на филма „Пилат“e на 28 октом­ври.

България

Икономика

БТПП: Ефектът от частичния локдаун ще е силно отрицателен

БТПП: Ефектът от частичния локдаун ще е силно отрицателен

Бъл­гар­с­ката търговско-промишлена палата никога не е била привър­женик на раз­даването на пари без никакъв ангажимент за която и да е фирма. Тр…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Почина Димитър Ларгов

Почина Димитър Ларгов

На 84-годишна въз­раст ни напусна бив­шият капитан на национал­ния отбор и президент на Бъл­гар­с­кия фут­болен съюз Димитър Лар­гов. Спор­т­ната кари…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...