Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет27112020

Брой 229, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Красива и отчуждена: Катрин Деньов на 77

Красива и отчуждена: Катрин Деньов на 77

Френ­с­ката акт­риса е работила с велики имена в киното като Луис Бунюел и Роман Полан­ски, където често играе бур­жоазни жени, люш­кащи се по ръба на емоционал­ните със­тояния. Извес­тна е като една от най-добрите и задъл­бочени акт­риси в Европа.

Родена на 22 октом­ври 1943г. в Париж. Трета от четирите дъщери на семейс­тво актьори — Морис Дор­леак и Рьоне Деньов. Дебютира едва 14-годишна в киното през 1957 г. и продъл­жава с малки учас­тия, докато Роже Вадим й поверява главна роля в “Грехът и доб­родетелта“ (1963).

Жалко е, че фил­мът “Кратка нощ“ така и не може да се реализира. Трябва да го режисира Алф­ред Хич­кок. Поради влошеното здраве на режисьора, Universal Pictures отменя проекта. „Дневна красавица“ на Луис Бунюел поз­волява тя да раз­к­рие огром­ния си актьор­ски потен­циал. Деньов играе отег­чена бур­жоазна съп­руга. Образът й носи специфична свен­ливост и в музикал­ния филм “Чадърите на Шер­бур“ (1964). Успехът ѝ идва бързо, Тя играе роман­тична девойка, влюбена в млад вой­ник, но обречена на нещас­тен брак с друг. В края на 60-те тя завър­шва този силен цикъл от роли с филма на Фран­соа Трюфо “Сирената от Мисисипи“ и “Трис­тана“ отново на испан­с­кия режисьор Луис Бунюел.

България

Икономика

БТПП: Ефектът от частичния локдаун ще е силно отрицателен

БТПП: Ефектът от частичния локдаун ще е силно отрицателен

Бъл­гар­с­ката търговско-промишлена палата никога не е била привър­женик на раз­даването на пари без никакъв ангажимент за която и да е фирма. Тр…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Почина Димитър Ларгов

Почина Димитър Ларгов

На 84-годишна въз­раст ни напусна бив­шият капитан на национал­ния отбор и президент на Бъл­гар­с­кия фут­болен съюз Димитър Лар­гов. Спор­т­ната кари…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...