Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25012021

Брой 16, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) „Копче за сън“ - премиера в Оперетата

„Копче за сън“ - премиера в Оперетата

Посвещава се на 100 години от рождението на Валери Петров

Любимата на няколко поколения дет­ска музикална приказка “Копче за сън“ по едноимен­ната пиеса на Валери Пет­ров и музика на Георги Ген­ков ще има своята премиера в Музикал­ния театър на 1 декем­ври от 11.00 и от 17.00 ч.

Мал­кият Оги се бои от тъм­ното и неговия дядо трябва да измисля приказка след приказка. В тях играч­ките от стаята на Оги оживяват в раз­лични истории, за да покажат на децата колко са важни обичта, приятел­с­т­вото и доб­ротата.

Тихо! Искате ли да над­ник­нем в стаята, където е креват­чето на мал­кия Оги? Добре. Ето ни вътре. Лам­пата е угасена и в тъм­ното се виж­дат само една кар­тонена кутия от телевизор, пълна с играчки, и бялата въз­г­лав­ница, в която е потънала главицата на Оги. До него е полег­нал и дядо му, тъй като Оги още не е свик­нал да зас­пива сам — плаши го тъм­ният ъгъл отс­реща. Там наис­тина се крие нещо, само че то никак не е страшно, дори нап­ротив. Но после ще раз­берем какво е — сега да чуем какво си говорят двамата в тъм­ното…“

Музикал­ният театър пос­вещава премиерата на „Копче за сън“ на 100-годишния юбилей на Валери Пет­ров — поет и преводач, драматург и сценарист, автор и на десетки произ­ведения за деца.

Икономика

Спорт

След 11 години Гергана Брънзова се завърна в игра

След 11 години Гергана Брънзова се завърна в игра

С 21 точки баскетболистката беше най-полезна за победата на Славия

На 44 години една легенда се завърна. Гер­гана Брън­зова дебютира с екипа на…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...