Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт11082020

Брой 151, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.6627 BGN1 GBP = 2.16941 BGN1 CHF = 1.81263 BGN
Back Вие сте тук:Начало Начална Вердер вади милиони за Десподов

Вердер вади милиони за Десподов

Националът Кирил Дес­подов беше посочен от гер­ман­с­кия сайт 90min.de като един от вариан­тите на Вер­дер за замес­т­ник на Милот Рашица. Според медията клубът от Вер­дер бил готов да закупи бъл­гарина за 3,2 милиона евро, тъй като 24-годишният косов­ски национал най-вероятно ще бъде продаден през това лято. Интерес Рашица има от Разен­Бал­ш­порт (Лайп­циг), Борусия (Дор­т­мунд), Астън Вила, Уест Хям, Уул­вър­хям­п­тън и Брай­тън. Рашица има договор с Вер­дер до 2022 г., а цената му е минимум 20 милиона евро.

Гер­ман­с­кият сайт изрежда петима фут­болисти, като всеки от тях е потен­циален замес­т­ник на косоваря. Изб­роени са на първо място Кирил Дес­подов (Каляри) и след него Мус­тафа Бунду (Орхус), Камил Йоз­виак (Лех Поз­нан), Галено (Брага) и колум­биецът Луис Суарес (Уот­форд). Посочени са и сумите, на които се оценяват фут­болис­тите. Според 90min.de, цената на Дес­подов е 3,2 милиона евро. Бунду е най-евтин – 1,6 млн. Йоз­виак струва 2,7 милиона, Галено е 5,5, а Суарес е най-скъп – 7,5 млн. евро.

Дес­подов беше прив­лечен в Каляри от ЦСКА през януари 2019 г. срещу 3,5 милиона евро, като под­писа договор до 2023 г. След неубедително пред­с­тавяне в Серия „А“, офан­зив­ният фут­болист беше преот­с­тъпен на Щурм (Грац). В Авс­т­рия бъл­гар­с­кият национал наис­тина раз­цъфна. С 9 гола и осем асис­тен­ции, Дес­подов беше важна част от офан­зив­ната фор­мация на Щурм. Сега трябва да се върне в Италия, но изг­лежда ще му е трудно да се пребори за титулярно място. Заради финан­сови причини се изк­лючва негово зав­ръщане в Щурм. Вер­дер от друга страна може да бъде прив­лекателен за бъл­гарина заради въз­мож­ността да играе в Бун­дес­лигата“, пише 90min.de в анализа си за Кирил Дес­подов.

Както е извес­тно, помощник-треньор на Вер­дер е бъл­гаринът Илия Груев. Неговият син Илия-младши е част от пър­вия отбор на „зелено-белите“ от Бремен.

България

Икономика

Култура

Започнаха дни на руската култура в Бургас

Започ­наха дни на рус­ката кул­тура в Бур­гас

С изложба се отк­риха Дните на рус­ката кул­тура от 10 август в Бур­гас. Излож­бата ще обедини три теми — “Блокадата на Ленин­г­рад“, “Жен­с­кото лиц…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

130 кооперативни следи в българската история

130 кооперативни следи в бъл­гар­с­ката история

Уважаеми читатели, днес в руб­риката „130 кооперативни следи в бъл­гар­с­ката история“ ще Ви запоз­наем с измененията в кооператив­ния закон от 19

Прочети още:

Loading...