Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед24012021

Брой 16, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2)

След 11 години Гергана Брънзова се завърна в игра

След 11 години Гергана Брънзова се завърна в игра

С 21 точки баскетболистката беше най-полезна за победата на Славия

На 44 години една легенда се завърна. Гер­гана Брън­зова дебютира с екипа на Славия и помогна на тима си за труд­ния успех с 59:57 срещу нахъсания и наб­рал инер­ция през кален­дар­ната 2021 г. отбор на Шам­пион 2006 в отложена среща от 8-ия кръг на жен­с­кото бас­кет­болно пър­вен­с­тво.

Още с пър­вия си мач бив­шата със­тезателка на Дет­ройт Шок в WNBA доказа, че класата е класа дори и след години прекъс­ване. Брън­зова беше най-полезна за победител­ките и завърши с 21 точки и 11 борби, като нап­рави и 2 асис­тен­ции.

“Приемам го като поред­ното предиз­викател­с­тво. Това е нещо ново и раз­лично, което те зарежда и ти дава посока. Нека поведа положителна вълна, която ще преобърне нещата и…

Прочети още…

Наставникът на Левски търси централен защитник

Треньорът на Лев­ски Славиша Стоянович беше доволен от своите играчи в кон­т­ролата срещу пол­с­кия Под­бес­кидзе. “Сините“ над­деляха с 1:0. Специалис­тът призна, че скоро очаква прис­тигането на цен­т­рален защит­ник. „Със сигур­ност пол­с­кият отбор беше по-свеж от нас, но съм доволен от физиката, която показахме, защото беше тежка сед­мица с тренировки, които изис­к­ват усилия. Рад­вам се, че видях много желание. Има какво още да нап­ред­ваме так­тически. През пър­вата част бяхме по-офанзивни, но пус­кахме…

Прочети още…

Бруно Акрапович: Отказах на Босна и Херцеговина преди да поема ЦСКА

Бруно Акрапович: Отказах на Босна и Херцеговина преди да поема ЦСКА

Не дължа нищо на Локомотив (Пд), на мен ми дължат, твърди треньорът на „червените“

Нас­тав­никът на ЦСКА Бруно Акрапович даде кратък комен­тар относно думите на боса на Локомотив (Плов­див) Христо Крушар­ски, който го определи като “предател“. Бос­нен­с­кият специалист заяви, че не дължи нищо на “смър­фовете“. Той раз­кри още, че е отказал да стане селек­ционер на Босна и Хер­цеговина преди да поеме “чер­вените“ от “Бъл­гар­ска армия“.

“Преди да дойда в ЦСКА получих пред­ложение да поема национал­ния…

Прочети още…

На „Лаута“ чакат двама нови играчи

Спор­т­ният дирек­тор на Локомотив (Плов­див) — Георги Иванов, сподели впечат­ленията си от кон­т­ролата на “смър­фовете“ срещу Берое, завър­шила 3:0 за плов­див­чани. Гонзо призна, че в тима трябва да прис­тигне цен­т­рален нападател. “Отборът ми хареса срещу Берое, но имаме пред­вид, че са кон­т­ролни мачове. Това е труден период за фут­болис­тите, защото има доста тичане, но желанието им бе на добро ниво“, заяви Гонзо.

“Тър­сим ляв хал­ф­бек и цен­т­рален нападател. Ще дойде фут­болист, който играе в…

Прочети още…

Румънци замениха феновете със снежни човеци

Румънци замениха феновете със снежни човеци

От началото на пан­демията от коронавирус се появиха раз­лични начини отборите да напъл­нят трибуните и да пресъз­дадат по някакъв начин атмос­ферата, която беше напълно нор­мална за фут­бол­ните срещи преди COVID-19. Румън­с­кият Сепси намери оргинален под­ход да запълни праз­ните места на стадиона в мача срещу Астра (Гюр­гево). Тимът от Сфънту Георге се въз­пол­зва от студеното време и пад­налия сняг, за да пос­тави по седал­ките истин­ски и кар­тонени снежни човеци.

Нет­радицион­ната под­к­репа явно свърши…

Прочети още…

Мбапе разколебан за ПСЖ

Гол­майс­торът на ПСЖ Килиан Мбапе призна, че все още се колебае за бъдещето си и не е решил дали иска да под­пише нов дъл­гос­рочен договор с френ­с­кия шам­пион. 22-годишният нападател има кон­т­ракт за още година и половина, а Реал (Мад­рид) и Ливър­пул се надяват да го прив­лекат.

Обсъж­даме с клуба да се опитаме да намерим под­ходящия план. Казах, че мисля за това, защото, ако под­пиша, това ще бъде дъл­гос­рочен ангажимент към ПСЖ. Много съм щас­т­лив тук. Привър­жениците и клубът винаги са ми помагали и за…

Прочети още…

Напусна ни журналистът Никола Шентов

От този свят си замина спор­т­ният жур­налист Никола Шен­тов. След дълга борба с услож­ненията от коронавирус, въп­реки неимовер­ните усилия на лекарите от „Пирогов“, той почина на едва 36-годишна въз­раст.

Шен­тов започна пътя си в жур­налис­тиката в спор­т­ния всекид­нев­ник „Топ спорт“, после работи в спор­т­ния отдел на вес­т­ник „Екс­п­рес“, преди отново да се върне в спор­т­ните всекид­нев­ници — „7 дни спорт“ и „Меридиан Мач“, а за пос­ледно бе част от в. „Телег­раф“. Помага активно с материалите си и на две…

Прочети още…

Икономика

Култура

Свят

Земеделие

Loading...