Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 231, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Кристиано Роналдо отново захвърли капитанската си лента

Кристиано Роналдо отново захвърли капитанската си лента

Кристиано Роналдо отново захвърли капитанската си лента

Супер­з­вез­дата на Пор­тугалия Крис­тиано Роналдо беше видимо ядосан след домакин­с­ката загуба с 0:1 от Испания, заради която пър­вият шам­пион в Лигата на нациите не успя да се класира за финалата фаза на тур­нира. След пос­лед­ния съдийски сиг­нал телевизион­ните камери се насочиха към Роналдо, който пок­лащаше разочаровано глава. По-късно в социал­ните мрежи и онлайн медиите се появиха и други любопитни кадри на нападателя, в които се вижда как той зах­върля капитан­с­ката лента при напус­кането си на терена. Нап­рави впечат­ление и насиненото дясно око на пор­тугалеца след сблъсъка му с Томаш Вац­лик при победата над Чехия с 4:0.

Крис­тиано не за първи път прави подобно нещо с капитан­с­ката си лента, като другият извес­тен случай беше при ремито 2:2 със Сър­бия в ключов мач от светов­ните квалификации преди година и половина. Тогава в края на двубоя глав­ният рефер не призна негово попадение, въп­реки че играчът на Ман­чес­тър Юнай­тед беше убеден, че топ­ката е преминала гол­линията. Вед­нага след края на срещата CR7 зах­върли лен­тата си на терена, като тя беше взета от човек от пер­сонала на стадиона и по-късно беше продадена на благот­ворителен търг.

Испания спечели минимално с 1:0 при визитата си на Пор­тугалия в решаващ сблъсък и спечели група 2 от Лига „А“ на тур­нира Лига на нациите, класирайки се за финал­ната фаза на над­п­реварата. Алваро Мората (88) шокира Крис­тиано Роналдо и ком­пания в Брага, за да финишира “Ла Фурия“ на точка пред “мореп­лавателите“.

В другия мач от тази група Швей­цария надви Чехия с 2:1 и зап­рати съпер­ника си в Лига „B“ за след­ващото издание на тур­нира. Ремо Фрой­лер (29) и Бреел Емболо (30) дадоха ком­фор­тен аванс на домакините за по-малко от 120 секунди, а Пат­рик Шик се раз­писа за гос­тите.

Испания спечели групата с 11 точки. Пор­тугалия завърши на втората позиция с 10, пред Швей­цария с 9 и Чехия с 4 пун­кта.

България

Икономика

Култура

Свят

“Шпигел“: Ледена епоха в Бундестага - депутати с пуловери, шалове и палта

Още от края на лятото в ЕС с голяма доза сериоз­ност се заговори за това, че по време на пред­с­тоящата тежка зима.

И ако на някого му се е стор…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...