Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 25, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Бразилия без Неймар се измъчи срещу Швейцария, во се класира за 1/8-финалите

Бразилия без Неймар се измъчи срещу Швейцария, во се класира за 1/8-финалите

Бразилия победи Швей­цария с 1:0 в дирек­тен двубой за пър­вото място в група“ „G на Мон­диала в Катар и се класира за 1/8-финалите. „Селесао“ записа пър­вия успех над швей­цар­ците на световни пър­вен­с­тва след две равен­с­тва досега. Лип­сата на кон­тузената звезда Ней­мар се усети сериозно, макар съот­бор­ниците му да съз­дадоха дос­татъчно положения, сред които и отменен гол на Винисиус Жуниор. Швей­цария пък прик­лючи срещата без нито един удар във вратата на бразил­ците.

Малко след изтичането на час игра Бразилия успя да прати топ­ката във вратата на Швей­цария с удар на Винисиус Жуниор, но попадението бе отменено заради засада. Чет­върт час преди края треньорът на “селесао“ Тите нап­рави двойна смяна и на терена се появиха Габ­риелк Жезус и Антони, а Рафиня и Ричар­лисон напус­наха играта. Не някой от тях обаче се превърна в герой за Бразилия, а Каземиро, който откри резул­тата със силен удар в 83-ата минута за 1:0.

С втората си победа на Мон­диала Бразилия поведе с 6 точки в групата и осигури учас­тие в след­ващата фаза. Швей­цария остава на второ място с 3 точки, а Камерун и Сър­бия са на дъното с по 1. В пос­лед­ния кръг на 2 декем­ври играят Бразилия – Камерун и Швей­цария – Сър­бия.

България

Икономика

Култура

Свят

Земеделие

Доживяхме дрон да прогнозира зърнената реколта в Добруджа

Доживяхме дрон да прогнозира зърнената реколта в Добруджа

Представите за омазани в масло комбайнери и трактористи са в миналото, днес машините са компютъризирани и всичко се следи чрез GPS-координат...

Прочети още:

Loading...