Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб26092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67954 BGN1 GBP = 2.14389 BGN1 CHF = 1.81566 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Левски срещу Лудогорец за Купата на България

Левски срещу Лудогорец за Купата на България

Левски срещу Лудогорец за Купата на България

“Сините“ и шампионите ще играят на “Герена“, ЦСКА приема Ботев (Враца)

Жребият отреди Лев­ски да приеме Лудогорец на 1/4-финалите за Купата на Бъл­гария. Мачовете от тази фаза ще се играят на 3, 4 и 5 март 2020 година. Победителят се определя в една среща. Жребият не беше дирижиран. Лев­ски беше пър­вият изтег­лен клуб, което отреди на “сините“ да домакин­с­т­ват на Лудогорец.

ЦСКА ще приеме Ботев (Враца), а актуал­ният носител на трофея Локомотив (Плов­див) ще играе срещу ЦСКА 1948 на „Лаута”. Втородивизион­ният Ботев (Гълъбово) пък ще домакин­с­тва на Ботев (Плов­див).

Членът на селек­цион­ния съвет на Лудогорец Димитър Бож­килов определи жребият като въз­можно най-тежкият. “Ще се борим да победим. Ще ни се съберат две поредни мача с Лев­ски в София, но не мисля, че това ще окаже влияние. Под­гот­вени сме да играем в такъв цикъл. Няма да ни е леко. Това са две гос­тувания и ще се под­гот­вим по най-добрия начин. Селек­цията на Лудогорец не зависи от мача в Лига Европа в чет­вър­тък с Ферен­ц­варош. Всичко се определя от тран­с­фер­ния пазар и въз­мож­нос­тите. Всички тур­нири са важни за нас. Такива мачове играем 78 години и смятам, че ще се пред­с­тавим по дос­тоен начин в чет­вър­тък за Лига Европа и ще преминем групите“, заяви Бож­килов.

Изпъл­нител­ният дирек­тор на Лев­ски Павел Колев заяви, че вярва в успеха срещу Лудогорец и очаква пълен стадион в 1/4-финалния сблъсък за Купата на България.Той си пожела срещата да се играе на национал­ния праз­ник – 3 март .

Не смятам, че жребият за Купата на Бъл­гария е лек. ЦСКА 1948 показа, че може да елиминира отбори от Първа лига. Стой­нос­тен със­тав, срещу който трябва да под­ходим мак­симално кон­цен­т­рирано и да го отс­т­раним“, комен­тира спор­т­ният дирек­тор на Локомотив (Пд) Георги Иванов жребият за чет­вър­т­финалите.

Много е важно да нап­равим селек­ция през зимата, защото от със­тава излизат Стивън Езе и Георги Илиев. Трябва да им намерим качес­т­вени замес­т­ници, които да се адап­тират бързо. Пред­с­тоящият ни мач за пър­вен­с­т­вото срещу Лев­ски в неделя е от голямо значение. „Сините” са сериозен отбор с добра так­тическа дис­цип­лина. Двубоят ще е труден. Но аз вяр­вам, че ще дой­дат много хора на стадиона и ще ни под­к­репят. Трябва да победим и да излезем на второ място, за да мис­лим за нещо по-сериозно през пролетта. Лудогорец в момента раз­полага с най-добрия отбор, но няма да се откажем и ако ни се отдаде въз­мож­ност, ще се въз­пол­з­ваме от нея да атакуваме пър­вото място“, завърши спор­т­ният дирек­тор на Локомотив (Пд).

България

Икономика

Култура

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

„Удовол­с­т­вие е да попад­неш в невероят­ния магичен, извън­земен, абсур­ден, смешен, трагичен Радич­ков свят, да се срещ­неш с Радич­ковите герои, т…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...