Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед20092020

Брой 179, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.6579 BGN1 GBP = 2.13682 BGN1 CHF = 1.82073 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Божинов напусна Италия преди баражите за оставане в Серия „Б“

Божинов напусна Италия преди баражите за оставане в Серия „Б“

Божинов напусна Италия преди баражите за оставане в Серия „Б“

34-годишният футболист иска да се върне на „Герена“

Валери Божинов напусна Пес­кара преди баражите за оставане в Серия “Б“ и се зав­ръща в Бъл­гария, съоб­щава Sportal.bg. 34-годишният фут­болист, който се кон­тузи в началото на месеца и пропусна пос­лед­ните мачове е говорил с президента на клуба Даниеле Себас­тиани, след което станало ясно, че кон­т­рак­тът му няма да бъде продъл­жен. Така бив­шият играч на Фиорен­тина, Ювен­тус, Ман­чес­тър Сити, Парма и Лев­ски вече е свободен да си търси нов отбор. Както е извес­тно, Божинов съобщи преди няколко сед­мици, че няма никакво намерение да спира с фут­бола. Меч­тата на опит­ния фут­болист е да завърши кариерата си на “Герена“.

Аван­тюрата на бив­шия национал в Пес­кара беше изк­лючително неус­пешна. Бъл­гаринът, който бе прив­лечен от “дел­фините“ през фев­руари, записа едва три мача за Пес­кара под ръковод­с­т­вото на Никола Лег­роталие, а също така влезе в историята с чер­вен кар­тон без да е записал една минута за “синьо-белите“. “Да, няма да остана в Пес­кара. Говорих с президента и се раз­б­рахме, че няма да под­новяваме договора ми, който е до 31 август. Съжалявам, че се кон­тузих, тъй като с новия треньор можеше да помогна на тима. Вече съм напълно здрав и започ­нах тренировки, след като три сед­мици се въз­с­тановявах. Благодаря на президента Себас­тиани, на клуба и съот­бор­ниците ми, като се извинявам, че не успях да помогна. Изживяхме много странни и трудни месеци заради пан­демията, но се надявам отборът да се спаси и да остане в Серия “Б“. Не съм мис­лил за бъдещето ми. Със сигур­ност искам да играя и този сезон. Бих искал да остана в Италия, където се чув­с­т­вам наис­тина щас­т­лив. Лев­ски? Всички знаят, че Лев­ски ми е на сърце. Там ситуацията е много трудна, но аз винаги съм готов да помогна, ако имат нужда от мен. Никой не ми е звънял. С Георги Тодоров сме в кон­такт, но не сме комен­тирали подобна тема. Нямам какво да кажа на този етап, тъй като досега бях играч на Пес­кара и мой приоритет беше да остана тук. Сега първо искам да си видя децата след дълги шест месеца. След което ще преценя какво ще правя през след­ващите сед­мици, но както вече споделих: желая да играя фут­бол и през новия сезон“, заяви Божинов пред Sportal.bg.

Пес­кара беше 16-ият клуб в богатата кариера на Божинов, който е играл в осем раз­лични дър­жави — Италия, Анг­лия, Пор­тугалия, Бъл­гария, Сър­бия, Китай, Швей­цария и Хър­ватия, като е обличал екипите на Лече, Фиорен­тина, Ювен­тус, Ман­чес­тър Сити, Парма, Спор­тинг (Лисабон), Верона, Виченца, Лев­ски, Тер­нана, Пар­тизан (Бел­г­рад), Мейджоу Хака, Лозана, Риека и Ботев (Враца).

Интерес­ното е, че пос­лед­ното му попадение беше преди година, когато класира “сините“ в Лига Европа, след като донесе победата с 1:0 над Етър в баража на стадион “Георги Аспарухов“. Валери Божинов има 43 мача и 6 гола за национал­ния отбор на Бъл­гария.

България

Икономика

Световната банка: Намалява качеството на образованието в България

Светов­ната банка: Намалява качес­т­вото на образованието в Бъл­гария

Албания, Азер­байджан и Русия са сред пър­вите 10 дър­жави, пос­тиг­нали глобален нап­редък в областта на здравеопаз­ването и образованието В Бълга…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Голямата ерусалимска синагога остава затворена за еврейската Нова година

Голямата ерусалим­ска синагога остава зат­ворена за еврейс­ката Нова година

Голямата синагога в Ерусалим ще остане зат­ворена за вяр­ващите на еврейс­ката Нова година за пръв път в историята си, поради наложените във вр…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...