Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон18012021

Брой 11, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Най-добрата българска тенисистка се завръща в Австралия

Най-добрата българска тенисистка се завръща в Австралия

За първи път от 2018 година ще има бъл­гар­ска пред­с­тавителка в основ­ната схема на Australian Open, след като спор­тист номер 1 на Бъл­гария Цветана Пирон­кова пос­тигна три победи в квалификациите и зас­лужи мяс­тото си в пър­вия тур­нир от Големия шлем за кам­панията. През 2018-а Вик­тория Томова се класира за основ­ната схема като “щас­т­лива губеща“ от пресяв­ките, като отпадна в пър­вия кръг от американ­ката Никол Гибс. Самата Цвети за пос­ледно учас­тва в Мел­бърн през 2017-а, като впос­лед­с­т­вие се оттегли от спорта за май­чин­с­тво, а миналата година се завърна по забележителен начин с 1/4-финала на US Open.

В исторически план Авс­т­ралия не е най-успешния “шлем“ на Пирон­кова, макар един­с­т­вената титла в кариерата й да е пос­тиг­ната в Сидни. На Australian Open тя има 12 учас­тия до момента и осем пъти е преодолявала първи кръг, но само тол­кова. Това е доста по-несполучливо пред­с­тавяне в срав­нение с полуфинала (пюс чет­вър­т­финала) на “Уим­бъл­дън“ и чет­вър­т­финалите на “Ролан Гарос“ и US Open.

Най-впечатляващата победа на Цвети в Мел­бърн е при дебюта й през 2006 година, когато преодолява първи кръг с елиминиране на Винъс Уилямс, която е в раз­ц­вета на силите си по това време. Именно този сезон бе свър­зан и с утвър­ж­даването на плов­див­чан­ката в топ 100 на светов­ната ран­г­листа, а победата над Винъс й осигури и по-голяма раз­поз­наваеомст сред феновете.

Пирон­кова има 8 победи от 20 мача в Авс­т­ралия и тази година изг­лежда под­ходяща за пос­тигане на ново лично пос­тижение по отношение на класирането.

България

Икономика

Loading...

Култура

„Искам вашия мъж“ се играе в Сатирата

Режисьорът Влад­лен Алек­сан­д­ров казва: Хората искат да бъдат щас­т­ливи в едно нещас­т­ливо време. Кирил Ефремов, Рада Кай­рякова и Сил­вия Лул…

Прочети още:

Loading...

Свят

Тръмп беше подложен за исторически втори път на импийчмънт в историята

Тръмп беше подложен за исторически втори път на импийчмънт в историята

Може да му забранят да кандидатства отново за публична длъжност

Камарата на пред­с­тавителите на САЩ гласува президен­тът Доналд Тръмп за втори …

Прочети още:

Loading...

Земеделие