Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 123, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Станислав Костов: В чужбина е по-тежко, месеци наред не съм виждал семейството си

Станислав Костов: В чужбина е по-тежко, месеци наред не съм виждал семейството си

За Левски лоша дума няма да кажа, сега новата ми цел е Купата на Кипър, заяви футболистът на Олимпиакос

Гол­майс­торът Станис­лав Кос­тов и съот­бор­ниците му в Олим­пиакос (Никозия) се изп­равят в полуфинал-реванш за Купата на Кипър срещу АЕЛ (Лимасол). Бъл­гаринът се раз­писа в пър­вата среща, спечелена с 4:2, като се надява през май да ликува с трофея. Кос­тов премина в Олим­пиакос през сеп­тем­ври 2020 г. като свободен агент, след като преди това се раз­дели с Лев­ски. Благоев­г­рад­чанинът нап­рави много силен сезон 2018/2019 за “сините“, когато вкара 24 гола в 39 официални мача. Той обаче пропусна по-голямата част от сезон 2019/2020 заради кон­тузия. Кос­тов даде интервю за БЛИЦ от Кипър:

- Нап­равихте пър­вата крачка към класирането за финала, може ли да спечелите Купата на Кипър?

- Беше много тежък мач, пред­с­тавихме се добре и зас­лужено победихме АЕЛ. Рад­вам се, че вкарах гол. Към това се стремя във всеки мач. Надявам се и в реванша да се поз­д­равим с победата.

- И в Кипър играете пред празни трибуни. Лип­с­ват ли феновете?

- Много лип­с­ват. Фут­болът е нап­равен за хората. Без пуб­лика е по-трудно, но такива са условията нав­сякъде.

- Как се мотивирате, преди да излезете на терена, като знаете, че няма кой да ви под­к­репя от трибуните?

- Ние сме професионалисти и винаги сме мотивирани. Стремим се да побеж­даваме и да рад­ваме привър­жениците. Нашата цел е да си вър­шим работата на терена, независимо дали има пуб­лика или не.

- Все по-близо сте до спечел­ването на Купата на Кипър, това ли е целта на Олим­пиакос този сезон?

- Основ­ната цел я изпъл­нихме — класирахме се в пър­вата шес­тица в пър­вен­с­т­вото. Сега искаме да спечелим Купата на Кипър. Надявам се да успеем. Това е новата ми цел.

- Как се чув­с­т­ваш в Кипър и адап­тира ли се вече към мес­т­ния фут­бол?

- Добре е, свик­нах вече с всичко. Доволен съм, когато побеж­даваме. Отборът се пред­с­тавя на добро ниво.

- На кого пос­вети попадението, което вкара при победата на АЕЛ?

- Имахме рож­деник в отбора, а когато му чес­титих, той ми каза да вкарам гол и да бъде за него. Така и стана и съм много радос­тен.

- Добри ли са условията в клуба ти, в който има доста чуж­денци?

- Олим­пиaкос (Никозия) е отбор с традиции в Кипър. Имаме всички условия за клуб, който прес­ледва големи цели. Базата е добра, раз­полагаме с няколко терена. Да, в Олим­пиакос преоб­ладават чуж­ден­ците. Имаме бразилци, испанци, камерунци, гърци. Отборите в Кипър доста залагат на чуж­дес­т­ран­ните фут­болисти. За съжаление няма бъл­гари, само аз съм в мес­т­ното пър­вен­с­тво.

- Лип­сва ли ти Бъл­гария и близ­ките хора?

- О, много. Когато си в чуж­бина, е по-тежко. Още повече, когато си сам, далеч от семейс­т­вото. Малко остава до края на сезона и се прибирам в Благоев­г­рад при близ­ките ми. Много ми тежи, че не съм бил с тях от сеп­тем­ври месец. Да не виж­даш жена си и децата си тол­кова дълъг период… много е неп­риятно. Много ми лип­с­ват.

- Жена ти и децата ви защо не са при теб?

- Нямаше как да дой­дат заради пан­демията, коронавирусът обърка всичко. Пос­лед­ните месеци беше много трудно влизането тук — на ост­рова. Жена ми и двете ни деца още не са идвали. Но за след­ващия сезон мисля да се върна в Кипър заедно с тях и да си бъдем заедно.

- Мина ли през коронавируса, преболедува ли го?

- Не съм боледувал, засега се опазих. Не знам дали е добре или зле. До момента тес­товете ми за коронавирус винаги са били отрицателни.

- Разочарован ли си от слабото пред­с­тавяне на Лев­ски този сезон?

- Следя бъл­гар­с­кия фут­бол и гледам мачовете, когато имам въз­мож­ност. Няма как да кажа, че съм разочарован от пред­с­тавянето на Лев­ски. Аз за Лев­ски лоша дума няма да кажа. Надявам се всичко да се нареди и Лев­ски да върви само нагоре и да печели мачове и трофеи.

- Когато премина в Лев­ски, феновете те приеха доста резер­вирано. Как успя да се превър­неш в техен любимец?

- Основно с головете. Станах топ­реализатор с 24 попадения в пър­вен­с­т­вото, вкарах и още голове. Може би с това ги спечелих. Раз­бира се и със себераз­даването. Винаги съм давал най-доброто от себе си. Имал съм и слаби мачове за Лев­ски, но винаги съм се старал.

- С какви чув­с­тва се раз­делихте?

- С нор­мални, няма драми. Оставих приятели в Лев­ски. Желая успех на отбора.

България

Икономика

Съдът спря смяната на ръководството на “Автомагистрали“

Съдът спря смяната на ръководството на “Автомагистрали“

Софийс­кият град­ски съд е спрял произ­вод­с­т­вото по впис­ването на ново ръковод­с­тво на дър­жав­ната фирма “Автомагис­т­рали“ ЕАД. Това е станало сле…

Прочети още:

Loading...

Култура

Хоакин Финикс и Руни Мара се снимат заедно

Близо десетилетие, след като се срещат на снимач­ната площадка на филма “Тя“ на Спайк Джонзи, Финикс и годеницата му Мара ще снимат заедно за…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Тревога: Ще попречат ли дъждовете на жътвата на лавандула?

Тревога: Ще попречат ли дъждовете на жътвата на лавандула?

„Лаван­дуловите насаж­дения в Доб­ричка област вече започ­наха да цъф­тят. Много е важно в периода на цъф­теж да няма валежи, за да се получи по-д…

Прочети още:

Loading...