Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 89, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) ЦСКА пречупи трудно Арда

ЦСКА пречупи трудно Арда

ЦСКА пречупи трудно Арда

Треньорът на „червените“ Любослав Пенев критикува дебюта на ВАР в българското футболно първенство

ЦСКА пос­тигна трудна победа с 1:0 над Арда в мач от пър­вия плейофен кръг на Първа лига. Един­с­т­веното попадение на стадион “Бъл­гар­ска армия“ отбеляза Юрген Матей в 88-ата минута и по този начин осигури първи успех на „чер­вените“ над този съпер­ник през сезона. Това бе и първа победа за Любос­лав Пенев като треньор над колегата му Николай Киров. Срещата ще се запомни и с историчес­кото изпол­з­ване на ВАР в бъл­гар­с­кото пър­вен­с­тво. Сис­темата се намеси през втората част, когато съдиите раз­г­ледаха ситуация за дузпа в наказател­ното поле на гос­тите, пот­вър­ж­давайки решението на рефера Станимир Трен­чев да не посочи бялата точка.

Нас­тав­никът на ЦСКА Любос­лав Пенев пред­п­рие извес­тни промени в титуляр­ната единадесеторка. На пей­ката останаха Брадли Мазику и Греъм Кери, а сред титулярите попад­наха двамата плей­мей­къри на тима — Тиаго и Федерико Варела.

Гос­тите пък бяха в София с група от само 15 фут­болисти, тъй като все още имат много със­тезатели в лазарета, включително звез­дите на тима Спас Делев, Иван Коконов и Пламен Крумов.

Любос­лав Пенев не остана никак доволен от дебюта на ВАР у нас. Нас­тав­никът на ЦСКА изрази мнение, че ситуацията с Брадли Мазику е била чиста дузпа, която обаче не е била отсъдена въп­реки намесата на сис­темата за видеопов­торения. “Какво да комен­тирам? Има монитори, телевизия, ван, бусове… Там има други монитори. Раз­б­рах, че има ситуации за полемика. Току-що гледах една чиста дузпа, която не е отсъдена за нас. Това е една от ситуациите нап­ример. Исторически ден, но нека под­хож­даме сериозно. Като има тази услуга — нека да я пол­з­ваме“, недоволен бе Пенев след края на срещата.

“Спираме играта за по 78 минути и изс­тиват фут­болис­тите. Да, ще добавим минути. Аз не искам да ми добавяш време. Като има нещо, го свири. Дали ще е “против“ или “за“ моя отбор, нека се свири. Точно затова е да помог­нем. Засега това, което виж­дам, е, че не се случва нищо. Лош дебют, така бих го нарекъл. Това е моето мнение“, добави Любо Пенев за сис­темата ВАР, която дебютира в род­ното пър­вен­с­тво.

България

Пенсионерски геноцид

Пенсионерски геноцид

След цял един месец – през който къд­реха избор­ния закон — нак­рая се сетиха за бъл­гар­с­ките бед­няци.

Обаче заседанието на Пар­ламента доникъде н…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Русия спира полетите за своите туристи до България

Русия спира полетите за своите туристи до България

Туроператорите имат информация от руски граждани, че в момента българското посолство в Москва не издава визи

Русия спира полетите на своите т…

Прочети още:

Loading...

Култура

Честваме 80 години от рождението на незабравимата Гена Димитрова

На големия хрис­тиян­ски праз­ник Гер­гьов­ден незаб­равимата Гена Димит­рова щеше да навърши 80 години. За жалост тя си отиде без време през 2005

Прочети още:

Loading...

Свят

Сърбия дава 25 евро на всеки, който се ваксинира срещу COVID-19

Сърбия дава 25 евро на всеки, който се ваксинира срещу COVID-19

Франция разреши по-широк обхват за прилагане на препаратите

Лицата над 16 години и тези, които вече са получили една или две дози, както и те…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...