Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт04082020

Брой 147, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66794 BGN1 GBP = 2.17283 BGN1 CHF = 1.81364 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Над 20 палестинци са загинали при израелските удари по Газа

Над 20 палестинци са загинали при израелските удари по Газа

Над 20 палестинци са загинали при израелските удари по Газа

Нетаняху ще отвърне на всеки удар с “още по-безмилостна атака“

Още четирима души са загинали при израел­с­ките въз­душни удари в ивицата Газа, с което убитите от втор­ник насам палес­тинци са вече минимум 22-ма. Ранени са около 50 души, съобщи здрав­ното минис­тер­с­тво в палес­тин­с­кия анк­лав, цитирано от АФП.

Израел­с­ките въз­душни атаки са насочени срещу палес­тин­с­ката въоръжена групировка “Ислям­ски джихад“, изс­т­реляла около 250 ракети срещу Израел след убийс­т­вото във втор­ник на един от коман­дирите на групиров­ката в ивицата Газа при удар на израел­с­ките ВВС.

Израел­с­ките военни съоб­щиха, че са поразили сгради на “Ислям­ски джихад“ в Хан Юнес, в цен­т­рал­ната част на ивицата Газа, както и склад за ракети.

Израел­с­ката армия уби тази сед­мица коман­дира на палес­тин­с­ката екс­т­ремис­тка групировка “Ислям­ски джихад“ при прицелен удар по дома му в ивицата Газа.

“Той бе пряко отговорен за стотици терорис­тични атаки срещу израел­ски цивилни и вой­ници, включително с дронове и ракети“, съобщи коман­д­ването, като добави, че Ал Ата е бил лик­видиран непос­ред­с­т­вено преди да осъщес­тви след­ващата си атака.

Около 90 процента от изс­т­реляните от Газа ракети са били прех­ванати от израел­с­ката сис­тема за ПВО “Железен купол“. Палес­тин­с­кият ракетен обс­т­рел е причинил в Израел щети, но до момента няма жер­тви.

“Прек­ратете атаките си или ще ви бъдат нанесени още удари“, предуп­реди израел­с­кият премиер Бенямин Нетаняху, обръщайки се към “Ислям­ски джихад“. Той под­черта, че Израел не желае ескалация, но “ще отвърне на всяка атака с още по-безмилостна атака“.

Премиерът нап­рави това изяв­ление на заседание на своя кабинет по сигур­ността. Израел­с­ката армия увеличи ударите си по позиции на “Ислям­ски джихад“. Палес­тин­с­кото движение е изс­т­реляло около 250 ракети от Газа по Израел само за 2 дни, съоб­щиха израел­с­ките въоръжени сили.

България

Икономика

Култура

Спорт

Павел Върба раз­к­ритикува играчите си след загубата

Треньорът на шам­пиона Лудогорец Павел Върба раз­к­ритикува фут­болис­тите си след загубата от Локомотив (Пд). В същото време 56-годишният чешки …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Ожънати са 4,5 милиона тона пшеница от 97 % от площите

Ожънати са 4,5 милиона тона пшеница от 97 % от площите

Компенсации за напълно пропаднали площи ще се отпускат за 120 000 дка

В края на жът­вата в хам­барите са приб­рани 4,5 млн. тона пшеница, като д…

Прочети още:

Loading...