Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет13082020

Брой 153, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65987 BGN1 GBP = 2.17694 BGN1 CHF = 1.82056 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Бизнесменът Йорген Фенек е поръчал да убият журналистката в Малта

Бизнесменът Йорген Фенек е поръчал да убият журналистката в Малта

Бизнесменът Йорген Фенек е поръчал да убият журналистката в Малта

Биз­нес­менът Йор­ген Фенек е поръчал убийс­т­вото на жур­налис­т­ката Дафне Каруана Галиция, заяви свидетел по делото в мал­тийс­ката столица Валета, предаде ДПА.

Става дума за Мел­вин Теума, който призна, че Фенек го е пол­з­вал за пос­ред­ник при организирането на убийс­т­вото на раз­с­лед­ващата жур­налис­тка. Фенек бе арес­туван на 20 ноем­ври и през уикенда му бе пов­диг­нато обвинение във връзка с убийс­т­вото на Каруана Галиция.

Мел­вин Теума заяви, че Фенек е поис­кал от него да намери хора, които да убият Каруана Галиция, и че му е дал 150 000 евро, с които да им плати.

Според Теума биз­нес­менът е поръчал убийс­т­вото на жур­налис­т­ката, после имал колебания и в крайна сметка решил да реализира плана си през юни 2017 г., когато мал­тийс­ката управ­ляваща пар­тия отново спечелила пар­ламен­тар­ните избори.

Дафне Галиция бе взривена в автомобила си през октом­ври 2017 г.

Евродепутати на мисия в Малта във връзка с раз­с­лед­ването на убийс­т­вото на Каруана Галиция меж­дув­ременно, че са раз­т­ревожени за проз­рач­ността на процеса.

“Доста сме обез­покоени от факта, че премиерът Джоузеф Мус­кат е още на власт, обез­покоени сме за проз­рач­ността на раз­с­лед­ването за убийс­т­вото“ на Дафне Галиция, заяви евродепутат­ката София Инт Велд.

Случаят, в който бяха замесени имената на високопос­тавени мал­тийски служители, накара Мус­кат да обяви, че ще подаде оставка на 12 януари.

България

Икономика

Loading...

Култура

„Пор­тал на два свята“ — Цари Мали град

Оперният фестивал се иткрива на 29 август с “Янините девет братя“

Софийс­ката опера и балет се готви за отк­риването на новия си фес­тивал „Порт…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Потен­циалът на нашия отбор е много по-голям, заяви Херо

Треньорът на Берое Димитър Димитров-Херо заяви, че потен­циалът на водения от него тим е много по-голям. „Сигурно раз­ликата с Лев­ски отп­реди …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...