Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря23092020

Брой 182, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65931 BGN1 GBP = 2.135 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Джими Картър беше изписан от болница след инфекция

Джими Картър беше изписан от болница след инфекция

Джими Картър беше изписан от болница след инфекция

Бив­шият президент на САЩ Джими Кар­тър бе изписан от бол­ница, където бе приет през уикенда заради инфек­ция на уринар­ния тракт, предаде АФП, като се позова на фон­дацията, която носи неговото име.

Цен­търът Кар­тър съобщи, че 95-годишният бивш президент гори от нетър­пение да се прибере при съп­ругата си, 92-годишната Розалин Кар­тър, в дома им в Плейнс, в югоиз­точ­ния щат Джор­джия, за да продължи да си почива и да се въз­с­тановява.

Той бе хос­питализиран броени дни след като бе изписан от бол­ница на 27 ноем­ври след лечение заради мозъчен кръвоиз­лив.

Тогава Кар­тър се под­ложи на операция за намаляване на вът­речереп­ното налягане, което било повишено заради кръвоиз­лив, причинен от скорошни падания.

През 2002 г. бив­шият президент на САЩ получава Нобеловата наг­рада за мир за своите усилия за мирно решение на меж­дународ­ните кон­ф­ликти, за насър­чаване на демок­рацията и човеш­ките права и за социална и икономическа справед­ливост.

България

Икономика

И българската следа в световния банков скандал FinCEN

И бъл­гар­с­ката следа в светов­ния бан­ков скан­дал FinCEN

Три са бъл­гар­с­ките банки, които фигурират в изтек­лите док­лади на американ­с­ките служби за борба с финан­совите прес­тъп­ления. „Инвес­т­банк“, „Пи…

Прочети още:

Loading...

Култура

„Истории с Ламбо” зак­рива „Сцена на кръс­топът”

В Плов­див със спек­такъла Сцена на кръс­топът” ще бъде зак­рит теат­рал­ният фес­тивал „Сцена на кръстопът”.Това е 24-ото издание на форума, чийто…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Паро Никодимов: Това е играта на ЦСКА!

Паро Никодимов: Това е играта на ЦСКА!

Леген­дата на ЦСКА - Аспарух Никодимов сподели своето мнение за момен­т­ната форма на “чер­вените“. Според него “чер­вените“ са зас­лужавали да по…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...