Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб26092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67954 BGN1 GBP = 2.14389 BGN1 CHF = 1.81566 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Русия продължава да изпраща самолети с помощи за Италия

Русия продължава да изпраща самолети с помощи за Италия

Русия продължава да изпраща самолети с помощи за Италия

Участват мобилни бригади от военни лекари, вирусолози и епидемиолози

Най-малко 10 самолета Ил-76 на военно-транспортната авиация на Военно-космическите сили на Русия излетяха в пос­лед­ните дни за Италия с руски воен­нос­лужещи и тех­ника на борда за оказ­ване на помощ в бор­бата с коронавируса, съобщи минис­тер­с­т­вото на отб­раната на Русия, предаде ТАСС, цитирана от Медияпул.

Руски воен­нимедицин­ски специалисти, специално оборуд­ване и тех­ника прис­тиг­наха на авиобазата на италиан­с­ките воен­новъз­душни сили “Прак­тик де маре“ (на 30 км югозападно от Рим).

Руски медии съоб­щават, че по поръчение на президента Владимир Путин минис­търът на отб­раната Сер­гей Шойгу е дал указания за съз­даване на специална авиационна групировка, която да дос­тавя помощта за бор­бата на Италия с коронавируса.

Планирано било да бъдат изп­ратени мобилни бригади от военни лекари, вирусолози и епидемиолози, автомобилни ком­п­лекси за аерозолна дезин­фек­ция на територии и тран­с­пор­тни сред­с­тва, както и медицин­ско оборуд­ване.

Медицин­с­ката помощ, която Русия оказва на Италия, няма за цел да се спечели под­к­репата на Рим за вдигане на сан­к­циите на ЕС срещу Мос­ква, заяви по-рано говорителят на Кремъл Дмит­рий Пес­ков.

Запитан дали Русия очаква Италия да върне жеста, като се опита да накара ЕС да вдигне наложените на Мос­ква сан­к­ции заради Украйна, Пес­ков окачес­тви идеята като абсур­дна. “Не говорим за никакви условия или сметки, или надежди в кон­к­рет­ния случай“, каза Пес­ков.

Помощта за страната, обх­ваната от епидемията, е стъпка, която има не само политически, но и съв­сем прак­тически смисъл, пише рус­кият делови в. “Ведомости“. Според изданието изп­ращането на руски военни лекари и вирусолози е въз­мож­ност да се получи прак­тически опит в бор­бата с коронавируса в случай, че епидемията обх­ване в такава степен и Русия.

България

Икономика

Култура

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

„Удовол­с­т­вие е да попад­неш в невероят­ния магичен, извън­земен, абсур­ден, смешен, трагичен Радич­ков свят, да се срещ­неш с Радич­ковите герои, т…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Главният мениджър на клуба Красимир Балъков разясни поредните треньорски рокади

Глав­ният мени­джър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков разясни после…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...