Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт04082020

Брой 146, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66794 BGN1 GBP = 2.17283 BGN1 CHF = 1.81364 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Китайски експерт: Атаката на коронавируса може да стихне през октомври

Китайски експерт: Атаката на коронавируса може да стихне през октомври

Китайски експерт: Атаката на коронавируса може да стихне през октомври

Белгия отчита намаляване на силата на епидемията

Пан­демията от коронавируса може да отчете спад през октом­ври тази година, но времева рамка за края на раз­п­рос­т­ранението на вируса засега няма. Това е мнение на екс­перта от шан­хайс­ката бол­ница “Хуанан“ Чжан Мън­хуан, цитирано от китайс­кия в. “Шан­хай дейли“, предаде ТАСС.

“Най-благоприятният сезон може да стане есента, докол­кото има вероят­ност раз­п­рос­т­ранението на вируса да отбележи спад през октом­ври“, казва екс­пер­тът, но предуп­реж­дава, че след това вирусът ще се запази още дълго време.

Това мнение екс­пер­тът изрази по време на видекон­ферен­ция, пос­ветена на раз­п­рос­т­ранението на новия коронавирус, в която учас­т­ваха както китайски, така и чужди специалисти. Сред екс­пер­тите обаче нямаше единомис­лие по въп­роса дали повишаването на тем­пературата на въз­духа ще способ­с­тва за отс­лаб­ването на вируса.

Сега усилията трябва да бъдат фокусирани върху пред­п­риемане на мерки в отговор на изменението на вируса и отделяне на повече внимание на пациен­тите, които пренасят вируса в лека форма, тъй като те със­тав­ляват 80 на сто от общия брой на случаите на зараза, смята професорът по медицина от Масачузет­с­кия универ­ситет Лу Шан. Има 3040-процентна вероят­ност да се овладее пан­демията в течение на година, но същес­т­вуват и сериозни опасения, че вирусът ще продължи да се раз­п­рос­т­ранява из целия свят, казва вирусологът от Хон­кон­г­с­кия универ­ситет Цзин Дунян.

Бел­гийс­ките здравни власти съоб­щиха вчера, че в страната се наб­людава намаляване на силата на епидемията от коронавируса заради пред­п­риетите мерки. Те предуп­редиха, че посоката може да се промени, ако спаз­ването на мер­ките не остане строго.

За пос­лед­ното денонощие в страната са били установени още 1063 болни (общо 11 899 досега), 82 души са починали (513 до вчера), 536 са били приети в бол­ница (5078 досега), а 168 са били изписани (1527 до вчера). От началото на епидемията близо 50 000 души са били изс­лед­вани. Уточ­нява се, че това не означава всички граж­дани да бъдат изс­лед­вани, а да се осигури проверка за най-засегнатите — бол­ните, уяз­вимите и здрав­ните работ­ници.

България

Икономика

Култура

Спорт

Павел Върба раз­к­ритикува играчите си след загубата

Треньорът на шам­пиона Лудогорец Павел Върба раз­к­ритикува фут­болис­тите си след загубата от Локомотив (Пд). В същото време 56-годишният чешки …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Ожънати са 4,5 милиона тона пшеница от 97 % от площите

Ожънати са 4,5 милиона тона пшеница от 97 % от площите

Компенсации за напълно пропаднали площи ще се отпускат за 120 000 дка

В края на жът­вата в хам­барите са приб­рани 4,5 млн. тона пшеница, като д…

Прочети още:

Loading...