Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт04082020

Брой 147, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66794 BGN1 GBP = 2.17283 BGN1 CHF = 1.81364 BGN
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Агроминистърът:Важно е да се развиват местните пазари и късите вериги

Агроминистърът:Важно е да се развиват местните пазари и късите вериги

Агроминистърът:Важно е да се развиват местните пазари и късите вериги

До 24 октом­ври у нас се провежда втората Национална сед­мица на дос­тъпа до добра храна. Тази година тя е под пат­ронажа на Минис­тер­с­т­вото на земеделието, храните и горите, пише БТА. Част от прог­рамата са посещения на деца и ученици на фер­мер­ски пазари и срещи с мес­тни фер­мери. Друг ключов момент е запоз­наване на под­рас­т­ващите с произ­водители на традиционни, фер­мер­ски и занаят­чийски храни, където да научат повече за тех­нологиите на преработка на суровините.

В своето писмо до организаторите ресор­ният минис­тър Десис­лава Танева под­чер­тава, че приоритет на Минис­тер­с­т­вото на земеделието е насър­чаване на род­ното произ­вод­с­тво, пред­лагането на качес­т­вени храни и повишаване на тър­сенето им. „Особено важно е да се раз­виват мес­т­ните пазари за осигуряване на къси вериги за дос­тавка на свежи бъл­гар­ски храни “, под­чер­тава тя.

България

Икономика

Култура

Спорт

Павел Върба раз­к­ритикува играчите си след загубата

Треньорът на шам­пиона Лудогорец Павел Върба раз­к­ритикува фут­болис­тите си след загубата от Локомотив (Пд). В същото време 56-годишният чешки …

Прочети още:

Loading...

Свят