Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт04082020

Брой 147, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66794 BGN1 GBP = 2.17283 BGN1 CHF = 1.81364 BGN
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Поредни безсънни нощи за овощарите, чака ги сняг на първи април!

Поредни безсънни нощи за овощарите, чака ги сняг на първи април!

Поредни безсънни нощи за овощарите, чака ги сняг на първи април!

Вместо през януари снегът тази година се сипе мощно през пролетта, което за пореден път ще пос­тави земедел­с­ките произ­водители през изпитание. Според синоп­тич­ната прог­ноза само след два дни — на първи април (не е пър­воап­рил­ско), тем­пературите отново ще пад­нат около и малко под нулата и в редица части от страната ще вали сняг. Поред­ният цик­лон ще засегне по-силно Северна и Западна Бъл­гария, където със сигур­ност валежите ще са от сняг.

В южните и източни райони валежите ще са от дъжд, като нощ­ните тем­ператури ще бъдат около минус 1 и плюс 1 градуса, а днев­ните – между 6 и 9 градуса.

За овощарите това със сигур­ност означава нови без­сънни нощи, тъй като повече от тях ще са принудени да мон­тират съоръженията за пред­паз­ване на градините от зас­тудяването, за да спасят и по-късните сор­тове дръв­чета.

Предиш­ният сняг порази над 40 на сто от насаж­денията в страната, като щетите при кай­сията в Северна Бъл­гария бяха тежки — поразени са около 95 на сто от насаж­денията.

Проб­лемът е, че до 4 април нощ­ните тем­ператури ще останат ниски, което пред­полага слани.

България

Икономика

Култура

Спорт

Павел Върба раз­к­ритикува играчите си след загубата

Треньорът на шам­пиона Лудогорец Павел Върба раз­к­ритикува фут­болис­тите си след загубата от Локомотив (Пд). В същото време 56-годишният чешки …

Прочети още:

Loading...

Свят